Re: Svátek
No já myslím, že počet hodin nemusí být v pracovní smlouvě sjednán. Dle zákoníku práce musí být sjednáno jen místo výkonu, druh práce a datum nástupu.
Pokud bud mít pracovní smlouvu sjednanou např. jako zástup za pracovníky při vybírání dovolené. Lze sjednat, nebo dle jakého § nelze? Rozdíl mezi DPČ a pracovní smlouvou je hlavně o tom, že zaměstnavatel chce např. poskytnout dovolenou i když to slze samozřejmě sjednat i v DPČ
>>>>Pracovník - HPP na dobu určitou 1 měsíc - sjednaná
>>>>mzda za hodinu, počet hodin dle potřeby firmy - do
>>>>mzdového programu jsem zadala bez úvazku - mám
>>>>dotaz:
>>>> má
>>>>pracovník nárok na placené svátky - a v případě, že
>>>>ano, kolik hodin?
>>>Co na to říci:-)
nic, je vidno, jací odborníci v některých firmách působí, chudácí zaměstnanci i zaměstnavatel- neuvěřitelné.....
>>To lze sjednat HPP na nejasný počet hodin??
>Právě že ne. Nějaká potřeba zaměstnavatele - ZP
>nepřipouští dávno.
>Je-li to tak, uzavřete DPČ .
§ 37 Informování o obsahu pracovního poměru
Neobsahuje-li pracovní smlouva údaje o právech a povinnostech vyplývajících z pracovního poměru, je zaměstnavatel povinen zaměstnance o nich písemně informovat,informace musí mimo jiné obsahovat údaj o týdenní pracovní době a jejím rozvržení.
Tak že není možné v PP sjednat počet hodin podle potřeby.
Ptáte se na nárok platit svátky a jak byste chtěla platit např. náhradu mzdy za nemoc, když nestanovíte kdy a kolik má odpracovat?
A jak stanovujete vy náhradu za nemoc u DPČ, také přeci mají nárok a práce je nepravidelná.
§ 37 odst. 4. Povinnost písemně informovat zaměsntance o základních právech a povinnostech vyplývajících z pracovního poměru se nevztahuje na pracovní poměr na dobu kratší než 1 měsíc.
My máme hodiny do 40 hodin/ týdně za zástup při výběru dovolených, ty jsou dány a schváleny zaměstnavatelem písemně a předem, tak je jasné, které dny bude potřeba, aby byl v práci. Je to také potřeba a inspektorát k tomu při kontrole nic nedodal.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 7. 2011 12:58
Pracovník - HPP na dobu určitou 1 měsíc - sjednaná mzda za hodinu, počet hodin dle potřeby firmy - do mzdového programu jsem zadala bez úvazku - mám dotaz: má pracovník nárok na placené svátky - a v případě, že ano, kolik hodin?