Re: Odcizení finanční hotovosti..Prosím
Jenže právě když do pokladny dám příjem 773 573,-proti 315, tak se mi dluh ještě zvýší, místo aby se mi zrušil. Paní účetní, co to v minulosti účtovala, tak má 773 573,- na účtě 315 na str DAL, takže v rozvaze ji mám na účtě 315 s mínusem. Mám tohle také správně?
Re: Odcizení finanční hotovosti..Prosím
Něco Vám ukradli a vy máte zaúčtován Váš závazek vůči někomu? To tedy nevím, to je asi špatně, vznikla Vám přeci pohledávka - za pokladní, za neznámým pachatelem??. Jak vypadá inventura účtu 315 roky zpátky? Dá se zjistit, jak so o závazku kdysi účtovalo? Do nákladů, když to muselo být na MD (5xx/315?)Bez toho Vám asi nepomohu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 7. 2011 23:25
Dobrý večer,
v roce 2005 se stala krádež v naší firmě, při které byla odcizena hotovost 800 000,-Kč.Byla sjednána pojistná smlouva pro případ loupeže do výše 1mil. Kč,ale Kooperativa tuhle částku odmítla zaplatit, tak byla firmou zažalována. Firma soud v roce 2009 vyhrála a platba nám teď v roce 2011 přišla do pokladny. Potřebuji poradit se zaúčtováním, moc prosím.
Jedinou částku o dluhu mám zaúčtovanou z minulých let na účtě 315 jako pohledávka kooperativa a to částku 773.573,-.
Nám do pokladny přišlo 773.573,- + úroky 126.540,-. Celkem tedy 900.113,-.
Prosím poraďte, jak odúčtovat z 315 a zaúčtovat celou operaci správně.
Moc Děkuji
Irma