Re: OSVČ a placení nemocenského
Diky moc, nevadi mi kdyz bych ted mohla platit vic, mam zatim z ceho, ale az nebudu mit nic,tak at taky neco dostanu :))
jdu číst....
Dobry vecer,
tak jsem ted počítala a vyšlo mi, že pokud bych si zvedla VZ na 15 000 Kč, téměro o 100 procent, než co mi vychází, tak bych platila DP 4380 a NP 345 kc. na den bych měla 350 kc. za 12 mesíců bych zaplatila o 16500 kc vic než když bych nezvyšovala VZ z 7500kc. Ale na PPM by se mi to vrátilo....., vyšlo mi to výhodné. Jen ted nevím, zda si můžu platit NP z vyššího vyměřovacího základu než co mi vyjde. za rok 2011 .... ? >
>
>>>Dobry vecer,
>>>tak jsem ted počítala a vyšlo mi, že pokud bych si
>>>zvedla VZ na 15 000 Kč, téměro o 100 procent, než co
>>>mi
>>>vychází, tak bych platila DP 4380 a NP 345 kc. na den
>>>bych měla 350 kc. za 12 mesíců bych zaplatila o 16500
>>>kc vic než když bych nezvyšovala VZ z 7500kc. Ale na
>>>PPM by se mi to vrátilo....., vyšlo mi to výhodné.
>>>Jen
>>>ted nevím, zda si můžu platit NP z vyššího
>>>vyměřovacího
>>>základu než co mi vyjde. za rok 2011 .... ? >
>>Tedy oprava. zaplatila bych o 28200 kc víc za celý
>>rok
>>a na PPM by mi to udelalo celkem do plusu o 85OO
>>kc....
>
>Zkuste si vypočítat mateřskou ze současného
>vyměřovacího základu
>Pak platby za 12 měsíců ze současného vyměřovacího
>základu
>A pak se podívejte co dostanete, když je mateřská
>nižší jak rodičovský příspěvek
když počítám ze současného VZ 75OO kc tak mi vychází mesíčně celkem 2363 pojisteni a mateřská pak 5250. tzn. ze budu mít celkem jako by z mateřské neco přes 8 tis. kc celkem víc...
Když si zvednu VZ na 15 tis. Kč, tak mesícne celkem budu platit 4725 a mateřská pak bude 10500 kc a celkem budu mít víc o 16 tis. kc. rozdíl mezi zvýšením VZ bude pak celkem na mateřské dělat 8 tis. kc.... Tedy pokud počítám správne, ale myslím, že to mám dobre...., nebo myslíte ,že jsem nekde "ulítla " ?
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 7. 2011 11:47
Dobry den,
jsem osvč a řeším těhotenství. Prosím, můžete mi někdo poradit, kde bych zjistila veškeré informace jakým způsobem si osvč může zajistit "kvalitni" mateřskou ?