Re: PP doba určitá - prodloužení
Podle mě tomu tak není. Předtím jste sice měla pr. poměr na dobu určitou, ale byl to zástup a na toto se dvouleté omezení nevztahuje. Teprve od 1.5. se začnou počítat 2 roky, po které Vám může smlouvu prodlužovat (tj. může Vám ji postupně prodlužovat až do 30.4.2013).
Re: PP doba určitá - prodloužení
Ale já nevidím žádný problém v tom, potom prodloužit i na dobu delší než 2 roky. Pokud o to zaměstnání opravdu máte zájem, může zaměstnavatel na vaši žádost pracovní poměr na dobu určitou prodloužit i déle než 2 roky. Ale jen na vaši písemnou žádost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 7. 2011 19:55
Měla jsem pracovní poměr na dobu určitou-zástup za rodičovskou dovolenou do ledna 2011. Poté jsem byla tři měsíce na ÚP. A pak jsem se naštěstí mohla vrátit zpět k témuž zaměstnavateli a to od 1.5.2011, mám opět dobu určitou do 30.11.2011, ale už ne zástup za MD RD. Podle ZP §39 mě už dál zaměstnavatel nemůže prodloužit pracovní smouvu na další dobu neurčitou ( může nebo nemůže??). § 39 odst.2 si vysvětluji tak, že mi zaměstnavatel může pracovní smlouvu změnit pouze na dobu neurčitou nebo musím končit. Prosím je to tak?