RD a zaměstnání

• (neregistrovaný)

26. 7. 2011 22:25

Dobrý den, jsem na RD do září 2012. Ráda bych si k rodičovské přividělala a chtěla jsem tímto poprosit o ujištění, zda-li jsem vše, co zde k tomuto tématu bylo již dříve napsáno pochopila správně.

1) Pokud bych nastoupila na plný úvazek ke svému původnímu zaměstnavateli a vykonávala tutéž práci co před MD a RD, musím ho požádat o dřívější nástup do práce a RD tak ukončit. Nicméně pokud si do 3 let věku mého dítěte zajistím hlídání mimo státní školská zařízení, budu i nadále pobírat rodičovský příspěvek, jelikož jsem si dobu čerpání RD určila na 3 roky a dřívější návrat do zaměstnání na toto nemá vliv.

2) I přesto, že mám již uzavřen HPP, ale jsem tč. na RD, můžu uzavřít HPP i u jiného zaměstnavatele, třeba na dobu určitou? U dosavadního zaměstnavatele tak budu stále vedená na RD a jelikož budu mít zajištěno i hlídání, budu pobírat rodičovský příspěvek jako doposud až do 3 let věku dítěte...

chtěla bych si být 100% jistá, že to takto opravdu je, proto děkuji všem za potvrzení či poskytnutí správné odpovědi v případě, že je tomu jinak.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 7. 2011 8:35

RenataH (neregistrovaný)

Re: RD a zaměstnání
      je to tak, jak píšete. Jenom upřesním - podmínkou pro pobírání rodič.příspěvku je, že nesmíte dítě dávat do školky na déle než 5 dní v měsíci, příp. na déle než 4 hod denně. Může být i státní zařízení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).