Re: Vyúčtování DzP ze záv.čin + příloha
Sloupeček 6 ve vyúčtování a zároveň příloha č. 3 slouží k opravám, které jste prováděla v roce 2010 za předcházející zd. období. Pokud jste zaměstnancům žádné opravy nedělala, pouze máte z roku 2009 přeplatek, který vznikl díky vyplacenému RZ, které bylo vyšší než odvod záloh, pak tato částka nemá ve sl. 6 co dělat!!!
a kam se tedy píše tento přeplatek na dani z předcházejícího období? Když ho do vyúčtování nenapíšu, tak mi samozřejmě nevyjde ani správná daň.... a v příloze č. 3 se ve vysvětlivkách uvádí, že do sl. 6 se má uvést částka vráceného přeplatku daně nebo zálohy o který byl snížen nejbližší odvod záloh....jen my jsme zatím odvod záloh o tento přeplatek nesnižovali....tak jsem z toho jelen
Příloha č.3
Opravy podle § 38i odst. 1 a 2 zákona a opravy daňového zvýhodnění podle § 38i odst. 4 a 5 zákona týkající se chybně poskytnuté slevy na dani provedené v běžném zdaňovacím období:
Ano, to co uvádíte je ve vysvětlivkách napsáno, ale taky je tam uveden §38i, což jsou právě ty opravy. Pokud máte přeplatek z roku 2009 o který jste si neponížili odvod záloh, pak ho ve vyúčtování 2010 neuvádíte, netýká se roku 2010. Podejte si žádost o jeho vrácení a máte to v pořádku. Žádnou daň mít chybně nebudete, vyúčtování není přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 7. 2011 9:22
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vyplnění Přílohy č. 3 k Vyúčtování daně z příjmu ze závislé činnosti. Volali mi z FÚ, že mám dodat tuto přílohu, protože mám ve Vyúčtování vyplněn v únoru (to jsem dělala roční zúčtování) sl. 6 (jde o přeplatek daně z r.2009 ve výši 2.996,- Kč), o který jsem ale zatím zálohy na daň neponížila, protože mi na snížení doposud vždy stačili daňové bonusy. A teď jak vyplnit Přilohu č. 3? Jestli dobře čtu, tak do sl. 6 napíšu mínusově 2.996,- Kč, ale sl. 5 nemohu zatím asi vyplnit, když jsem zálohy zatím nesnížila. Je to tak? To znamená, že budu v této příloze mít vyplněný jen sloupec 6???
Prosím poraďte.
Děkuji.