Re: Daňové zvýhodnění
§ 14 odst. 2 zák. č. 117/1995 Sb.
Nárok na daňové zvýhodnění vzniká po dobu od ukončení studia na vysoké škole do dne, kdy se dítě stalo studentem téže nebo jiné vysoké školy, pokud studium na téže nebo jiné vysoké škole bezprostředně navazuje na ukončení studia na vysoké škole, nejdéle však doba tří kalendářních měsíců následujících po kalendářním měsíci, v němž dítě ukončilo studium na vysoké škole.
Nejsem si jistá, ale nebude se na něj vztahovat tento zákon? Tam by byl nárok na daňové zvýhodnění i za prázdninové měsíce. Ale jak píšete, on neukončil, ale přerušil......
A ten druhý titul, který má, obhájil v letošním roce nebo ho má již delší dobu? Pokud by ho podle mě měl již např. z loňského roku, tak bych zaměstnankyni za 7+8 zvýhodnění nedávala, ale pokud by jej měl např. z června 2011, tak pak bych brala ty 3 měsíce do zahájení dalšího studia a dala zvýhodnění i za 7+8/2011.
Tak jsem si vzala ještě na pomoc chytrou knihu :-) Přerušení se skutečně nepovažuje za soustavnou přípravu, tudíž zvýhodnění nanáleží. Jinak by to bylo, kdyby studium ukončil, to se pak nerozlišuje, zda řádně (úspěšně) nebo např. zanecháním studia dle vlastního rozhodnutí...
Taky jsem vyčetla, že přerušení studia není soustavná příprava, na druhou stranu mě zarazilo, že zase pokračuje... Je to už nějak moc složitý... V každém případě Vám moc děkuju za odpovědi a další zvýhodnění uplatním, až budu mít v ruce potvrzení o studiu!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 7. 2011 7:25
Dobrý den, mám takový problém:
Syn zaměstnankyně (věk do 26 let) v červnu neobhájil bakalářskou práci, požádal o přerušení studia, škola mu vyhověla, od 28.6. do 31.12.2011 je studium přerušeno.
Ale protože už jeden titul Bc. (na jiné fakultě, než tam, kde přerušil) má, byl z toho důvodu přijat k magisterskému studijnímu programu pro rok 2011/2012.
Daňové zvýhodnění jsem poskytla v červnu. Myslím, že za těchto okolností jej za červenec a srpen poskytovat nebudu, znovu začnu až od září, kdy mi donese potvrzení, že studuje na magisterském programu. Mám pravdu, nebo nárok na zvýhodnění je i za červenec a srpen?