Pobírá klasické přídavky na dítě. Jelikož jsem ještě student. Samozřejmě to co popisujete je ta nejjednodušší možnost, mě spíše zajímalo, zda tyto dvě věci nelze nějak spojit, zda se založení živnostenského listu automaticky pojí se ztrátou jakýchkoliv dávek ze strany státu na mě jako dítě. Nebo zda by za určitých podmínek existoval způsob, jak si jako student založit živnostenský list a nepřijít po dobu mého studia o přídavky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
18. 12. 2011 21:45
Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu. Vlastním web, na kterém bych chtěl poskytovat placená místa pro reklamu. Jsem ale student a potřeboval bych vědět, zda se jde nějak vyhnout tomu aby moji rodiče nepřišli o přídavky, které na mě, jako studenta můj otec pobírá. Situace je komplikovanější o to, že otec pracuje v cizině, konkrétně v Německu. Obava ze ztráty přídavků plyne z toho, že pokud bych vlastnil živnostenský list a měl mít vlastní příjem, přišel by otec o přídavky. Prosil bych tedy o radu, jak tento problém vyřešit. Mockrát děkuji za odpovědi.