Daňové zvýhodnění + VŠ

• (neregistrovaný)

28. 7. 2011 12:04

Dobrý den,
    žádám Vás o radu ohledně studia na vysoké škole a daňového zvýhodnění. Náš zaměstnanec má syna (do 26 let + žijí ve společné domácnosti) který letos v červnu 2011 řádně ukončil bakalářské studium na vysoké škole, kde studoval denní formou. Od září (možná od října, podle toho kdy začíná zápis) začne studovat magisterské studium ale dálkovou formou a chce začít pracovat. Jak mám zaměstnanci poskytnout daňové zvýhodnění?
    Jen za měsíc červen + následující měsíc, jestliže nebude celý tento měsíc pracovat, nebo mu mohu poskytnout daň. zvýhodnění nepřetržite (i po dobu dálkového studia) do doby, než začne pracovat nebo se zaeviduje na úřad práce a začne pobírat podporu v nezaměstnanosti?
    Velice děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 7. 2011 12:18

jasná (neregistrovaný)

Re: daňové zvýhodnění + VŠ
      U studentů VŠ není důležitá forma studia, ani zda pracuje. Důležitý je věk do 26 let a statut studenta. Daňové zvýhodnění budou rodiče nadále pobírat.
      § 14 odst. 2 zák. č.117/1995 Sb.
      nárok vzniká po dobu od ukončení studia na vysoké škole do dne, kdy se dítě stalo studentem téže nebo jiné vysoké školy, nejdéle však doba tří kalendářních měsíců následujících po měsíci, v němž dítě ukončilo studium na vysoké škole.

• 28. 7. 2011 12:28

VeronikaAA (neregistrovaný)

Na internetu jsem našla, že pokud bude studovat na vysoké škole a začne pracovat či začne pobírat podporu v nezaměstnanosti, tak přestane být nezaopatřeným dítětem a nárok na daňové zvýhodnění zaniká. Je to pravda? Z toho vyplývá, že mu budu poskytovat daňové zvýhodnění nepřetržitě i za červenec a srpen a pak i po dobu studia dálkovou formou do doby než začne pracovat.

• 28. 7. 2011 12:38

jasná (neregistrovaný)

Pro studenty VŠ zákaz vydělečné činnosti v období soustavné přípravy na budoucí povolání neplatí, s vyjímkou období po řádném ukončení studia. Stačí, když vám donese povrzení školy pro následující školní rok.

• 24. 10. 2011 19:49

Troopik (neregistrovaný)

// dokážete mi tedy vysvětlit někdo přehledně, jestli a případně na co mám nárok pokud studuji dálkově vysokou školu a zároveň se studiem chodím do zaměstnání?
      Je zde nárok na nějakou konkrétní slevu na studenta pro mne či někoho dalšího? (firma, rodiče)
      Odpovědi, které jsem se snažil dohledat se všude různě liší, proto bych uvítal i třeba odkaz na nějaký konkrétní zákon.
      Děkuji za odpověď.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).