Re: pronájem bytu-hypotéka,úroky výdaj?
Připomínka je k §15, tazatelka však může uplatnit úrok dle §9, jen si musí propočítat co je výhodnější.
Skutečné náklady - nebo paušál 30%.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 7. 2011 16:25
Dobrý den,
mám zakoupený byt, kde splácím hypotéku, jelikož jsem si našla přítele, budu se stěhovat k němu a byt bych chtěla pronajímat. Nejsem podnikatel, jsem zaměstnaná u dvou zaměstnavatelů, přiznání k dani z příjmů si tedy na konci roku dělám sama. Zde jsem si vyčetla, že pronájem patří mezi ostatní příležitostné příjmy, musím ho uvést v příjmech a do výdajů dát buďto skutečné výdaje(není to ale elektřina, voda, plyn atd..zálohy na ně od nájemníků bych ani neuváděla jak příjem) nebo paušál 30%. Chtěla jsem se zeptat, protože kdybych pronajímala byt za 5000 Kč nájem 2000 Kč záloha na el.en. , (je to 1kk a za víc peněz bohužel to už nejde) ale hypotéku platím měsíčně 10 000 Kč, zda se nedají do výdajů dát i úroky nebo celá splátka. Vždyť přeci na tom nevydělám ani korunu a budu stejně z toho muset zaplatit daň z příjmů....