Re: Dluh na pojistném
Kdo byl odpovědný za podané daňové přiznání?
Nepřebíráte na sebe odpovědnost za něco, co jste nezpůsobila?
Na jaké práce máte uzavřenou smluvu? Na účetní práce, nebo i na služby daňového poradce, který zpracovává daňové přiznání?
Doporučuji informovat klienta o zjištěném nedostatku, ale napravit by měl ten, kdo je za nedostatek odpovědný.
Už se mi stalo, že minulá účetní odešla z důvodu, že odmítla plnit pokyny klienta. Chtěla jsem zjištěné chyby napravit a také jsem narazila.
Za chyby je samozřejmě zodpovědná bývalá účetní. Dnes jsem přebrala účetnctví a hned na tuto chybu jsem upozornila jednatele.
Já jsem účetní. Nemám ani k dispozici inventearizace roz. účtů. Není toho moc, ale v roce 2011 není v účetnictví nic zaúčtováno. Budu podávat dodatečné na DPH. Dlužné pojistné, které bude uhrazeno letos, se mi pak promítne na DPPO za rok 2011. Proto chci vědět, zda trvat na dodat. DPPO 2010 nebo to nechat tak.
Když se to stalo mě, písemně jsem upozornila klienta na zjištěné nedostatky (většinou to trvala cca půl roku, než se na všechny ty hlavní nedostatky přišlo). V případě dodatečného daňového přiznání k dani z příjmů PO jsem se jako účetní a po zkušenostech z minula do ničeho nehrnula a doporučila jsem klientovi služby daňového poradce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 7. 2011 14:03
Převzala jsem účto od s.r.o., které má dluh na pojistném, ovšem na přiznání za DPPO r. 2010 se toto neprojevilo. Podat dodatečné?Dle mého názoru musím. Změní se daňový HV. Děkuji všem za názory