Helios Red - prosím o radu

• (neregistrovaný)

30. 7. 2011 0:08

Dobrý den

Potřebuji poradit, zaměstnali jsme holčinu na DPP a já ji zadávám do mzdového programu Helios red.V pracovním poměru "Druh a doba trvání" jsem zadala "DPP" a doba trvání "Určitá do 15 kalendářních dní" - nevím jestli je to správně.
    A ještě mě zajímá jaký "Druh činnosti" vyplním u DPP - nebo tuto kolonku vyplňovat nemusím?

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 7. 2011 9:42

V. (neregistrovaný)

Re: Helios Red - prosím o radu
      Druh Dohoda o provedení práce
      proč doba trvání do 15 kalendářních dnů - odpovídá to skutečnosti?

https://forum.helios.eu/orange/doc/cs/Helios_Easy:Ozn%C3%A1men%C3%AD_na_OSSZ/PSSZ_-_Mzdy_%28CZ%29

Druh výdělečné činnosti
      Doplňuje se na základě položky Druh pracovního poměru z karty Mzdové údaje ze záložky Pracovní poměr. Lze jej ručně změnit výběrem ze seznamu.

• 30. 7. 2011 18:33

Oldřiška235 (neregistrovaný)

A když mám v kolonce "Pracovní vztah"Druh - DPP a v další kolonce je doba trvání a zde mi vyjíždí následující varianty:
      - neurčitá
      - určitá nad 1 rok
      - určitá od 16 dnů do 1 roku
      - určitá do 15 dnů
      - ostatní
      DPP je uzavřena od 1.7.2011-31.12.2011. Můžu dát tedy variantu "určitá od 16dnů do 1roku"?
      tak jaký budeDruh činnosti?

• 31. 7. 2011 18:53

V. (neregistrovaný)

ano, určitá od 16 dnů do 1 roku
      Druh činnosti : dohoda o provedení práce / pokud je možnost nabízena, jinak nevyplňovat

Technický dotaz - je k SW Helios poskytována normální technická podpora? Nebo jen když si zaplatíte servis navíc? Ptám se, protože sama Helios nemám a nepoužívám, jen občas jsem nucena se něco z něj naučit.

• 31. 7. 2011 20:55

Oldřiška235 (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď, a proč je to až od 16 dnů (to mě zajímá už jen pro informaci).
      Zaměstnanky, kterou zaměstnáme na DPP má u nás i HPP (moment.na rodič.dovolené). Předpokládám, že v programu ji musím udělat novou mzdovou kartu na DPP - je to správně?
      Vznik a nástup jsem dala 1.7.2011 - je to správně?
      Prohlášení má podepsané u HPP zde je datum 1.1.2011
      a u DPP bude datum 1.7.2011 nebo to bude datum 1.1.2011?

co se týče technické podpory tak to nevím, vždy se ptám na vše našeho IT, který nám tento SW nabídl, ale zkusím od něho zjistit tuto informaci a dám vědět.

• 31. 7. 2011 21:31

V. (neregistrovaný)

Účast na nemocenském pojištění
      http://www.cssz.cz/cz/nemocenske-pojisteni/ucast-na-pojisteni/

Podmínky účasti na nemocenském pojištění
      Podmínkou účasti na nemocenském pojištění zaměstnanců je výkon činnosti na území České republiky....
      Druhou podmínkou je rozsah zaměstnání, který je určen minimálním počtem dnů (zaměstnání trvalo nebo mělo trvat aspoň 15 kalendářních dnů). Účast na nemocenském pojištění nezakládá krátkodobé zaměstnání, tj. zaměstnání kratší než 15 kalendářních dnů po sobě jdoucích, pokud je jednorázovým nahodilým zaměstnáním. Pokud by se však takovéto krátkodobé zaměstnání mělo v období alespoň 6 měsíců od skončení předchozího zaměstnání, a to i kratšího 15 kalendářních dnů, opakovat, pak další krátkodobé zaměstnání již účast na pojištění založí, bude-li splněna podmínka rozhodného příjmu.

Druhý mzdový list (kartu) nebudete při druhém PP (i když je to DPP) dělat.
      Jinak platí : jeden pracovník u jednoho zaměstnavatele na více pracovních poměrů = jedno prohlášení poplatníka daně. Takže pokud pracovnice podepsala prohlášení pro rok 2011, již podepisovat u nebude. Platí stále to z HPP. Jen si ověřte, zda ho pro rok 2011 opravdu podepsala.

Opsáno z nápovědy:
      Další PP (Další pracovní poměr)
      Položku vyplňujete tehdy, jestliže ve vaší firmě pracuje zaměstnanec na více než jeden pracovní poměr. Z hlediska zákona musíte zabezpečit, aby pracovní poměry byly zdaněny dohromady. Toto zabezpečíte následujícím způsobem:
      Vyplníte formulář hlavního pracovního poměru (položka Další PP bude nepřístupná). Osobní číslo hlavního pracovního poměru je např. 000025. Vyplníte formulář souběžného pracovního poměru. Osobní číslo souběžného pracovního poměru je 900025. Do položky Další PP u souběžného pracovního poměru vyplníte číslo formuláře hlavního pracovního poměru, tzn. 000025.
      Program Helios Easy umožňuje u jednoho zaměstnance evidovat neomezený počet souběžných pracovních poměrů.
      Druh PP musíte zadat přes číselník.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).