Re: Okamžité zrušení PP versus nevyplac.
Myslím, že podobných případů je spousta, ale víte, jak rychle pracují naše soudy. Jen by mě zajímalo, jestli to Vaše zrušení bylo opravdu oprávněné a v pořádku, když zaměstnavatel tvrdí, že nemáte právní nárok. Napište prosím, jak to všechno bylo (přesná data), kolikrát tady lidi píší, že právník řekl, že je to v pořádku a nakonec se ukáže, že není.
Re: Okamžité zrušení PP versus nevyplac.
pokud Vás zaregistrovali na ÚP, potom máte v ruce potvrz. o zaměstnání - tedy jste ukončila PP (bez toho by Vás na ÚP nezaregistrovali)
a pokud řekli na ÚP, že nemáte nárok na 3 měs. brát podporu, potom zam-tel musel potvrdit papír, kde uvedl §, kterým jste skončila
pokud stvrdil, že jste skončila dle § 56 1b), pak vlastně odsouhlasil, že nárok na odstupné máte
pokud máte manžela, přítele nebo někoho, s kým žijete ve spol. domácnosti, pak se sčítají všechny vaše příjmy - podle toho pak buď máte nebo nemáte nárok na soc. dávky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 7. 2011 12:28
Dobrý den,
ocitla jsem se v nepříjemné situaci, podala jsem okamžité zrušení PP, § 56 ZP, odst. 1, písm. b).
Dle ZP náleží odstupné, které mi zaměstnavatel odmítá vyplatit, prý nemám právní nárok. Ptala jsem se právníka, mé okamžité zrušení je prý v naprostém pořádku. Na ÚP jsem se zaregistrovala, ovšem nemám nárok na podporu v nezaměstnanosti, tudíž jsem další 3 měsíce bez jakéhokoliv příjmu. Co mohu v této situaci dělat?
Díky Jarka J.