Smlouva o dílo u přepravy

• (neregistrovaný)

1. 8. 2011 15:42

Dobrý den, kde bych našla vzor Smlouvy o dílo pro OSVČ v nákladní přepravě ? MOC díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 8. 2011 15:55

pája

Re: Smlouva o dílo u přepravy
      pokud máte ny mysli smlouvu o přepravě věci přepravcem pro odesilatele, tak je upravena jako typ smlouvy v obch.z. § 610 a násl. Nejde o smlouvu o dílo, ta se na přepravu jaksi nepasuje.

• 1. 8. 2011 16:11

Misulacek

Dobrý den, Pájo, já mám k tomu taky takovou otázku - prosím Vás, ta smlouva o přepravě by měla být uzavíraná se zákazníkem ke každé přepravě nebo nemusí být vůbec, jak mi tvrdí jednatel? Máme spedici, ale taky jezdíme vlastními kamiony.
      Děkuji moc, Míša.

• 1. 8. 2011 16:22

pája

to záleží na tom, jak jednatel chce uzavírat závazkový vztah mezi přepravcem a zákazníkem, jestli mu stačí ústní nebo písemná objednávka, nebo bude uzavírat jednoduchou přepravní smlouvu se sjednanými podmínkami,nikdo to nenařizuje, je to jaksi krytí každého účastníka, jak se rozhodne. Ústí dohoda- objednávka je taky smlouva, přijatá a potvrzená objednávka se taky považuje za smlouvu, ve starém Římě se smlouva uzavírala podáním ruky, ale dnes u nás, to víte, i písemná smlouva je leckdy jen cár papíru, takže se musíte rozhodnout sami. Já osobně vždy každému podnikateli doporučuji a případně zpracovávám na vše smlouvu, byť zjednodušenou, se základními ustanoveními, ale podstatnými ujednáními, aby v případě sporu bylo jasné, kdo, co, kdy, za co, kam atd.

• 1. 8. 2011 17:49

LenkaX (neregistrovaný)

Děkuji za reakce, ale já jsem myslela jinou věc.
      OSVČ má řidiče, kteří pracuje sice na živnostenský list , ale existuje mezi nimi nějaký smluvní vztah, že si budou takto "pomáhat".Prostě jestli může řidič jezdící pro OSVČ ,vykonávat tyto služby bez smlouvy ...Bylo mi řečeno , že by Smlouva o dílo měla být....

• 1. 8. 2011 19:49

pája

to je prostě galimatyáš, ať si to řeší, jak se jim líbí.Když mají smluvní vztah, že si budou pomáhat, tak ať si pomáhají a ještě můžou i chránit. Pokud chcete vědět, co je smlouva o dílo a na co se uzavírá, tak zkuste vzít do ruky obch.zák. a studujte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).