Re: exekuce prosím
Pokud máte v ruce rozhodnutí, které je adresováno zam-ci, tak jím nejste vázaná. Abyste měla povinnost provádět srážku výživného, musíte být adresátem rozhodnutí (exepříkaz) nebo se zam-cem uzavřít dohodu o srážkách. Od uzavření dohody se odvíjí pořadí pohledávek, tj. buď výživné bude v první třetině před některou z nepřednostních exekucí nebo ne. Důležité pro případnou kontrolu je určení správného pořadí právně podložených pohledávek. Mělo by stačit soudní rozhodnutí, složenky jsou vítané plus. Výživné zvyšuje městský úřad?
Re: exekuce prosím
děkuji za odpověď, trošku jsem se asi špatně vyjádřila,
šlo mi o to, co musím mít založeno, když zam-ci uplatním u exekuce nepřednostní pohledávky vyživované osoby, je rozvedený, výživné platí sám, mám jen ty dokumenty popsané nahoře, neboli jestli něco chybí, jinak u nejstašího syna mám pouze rozhodnutí o zvýšení příspěvku z městského úřadu z roku 2003 a složenky, že každý měsíc platí, rozhodnutí soudu nemám děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
2. 8. 2011 11:43
dobrý den, náš zam-nec má několik nepřednostních exekucí, je rozvedený, má 3 děti, mám od něj rozhodnutí soudu, že je povinen platit výživné na dvě menší děti, třetí syn má 20 let a mám rozhodnutí z městského úřadu o zvýšení výživného, dále mi dal složenky, že platí na nejstaršího syna, nestýká se s ním, potřebuji od něj potvrzení o studiu?
potřebuji složenky, že platí na ty dvě menší děti? děkuji