Re: regulační popl. za pobyt v nemocnici
>>Prosím o názor nějakého šikovného právníka (zdravím
>>pana Páju :-)
>>Na začátku roku byl náš syn hospitalizován v
>>nemocnici
>>na dva dny.
>>Při propuštění ho vyzvedával manžel, dostal zprávu a
>>fakturu za pobyt ve výši 120,- Kč. Protože jsme ale
>>měli dost práce s dalším ošetřováním syna v domácí
>>péči,
>>fakturu za pobyt v nemocnici jsme někam založili a
>>zapoměli uhradit - naše blbost. Nyní přišel mému
>>nezletilému synovi doporučený dopis od advokátní
>>kanceláře. V
>>děkovat štěstí, že syn pošťačku neslyšel a tudíž
>>dopis
>>nepřevzal. Obávám se, že kdyby se tak stalo, vyděsil
>>by
>>se, že se někde proklikal na internetu a někdo teď po
>>něm chce nějaké peníze. Určitě by nám nic neřekl a
>>dopis by skončil v koši. Pak by následovalo soudní
>>řízení
>>a tisíce korun by létaly oknem. Další štěstí je, že
>>mám syna zapsaného v občance, protože jinak by mi
>>dopis
>>na poště asi nevydali. Takhle mohli zjistit, že
>>synovi
>>je skutečně 12 let. A pak mě ještě zaráží, že
>>nemocnice ani nezasílá žádnou upomínku platby a rovnou
>>bez
>>varování postupuje své neuhrazené pohledávky inkasním
>>agenturám. Já nejsem žádný podvodník, na úhradu jsem
>>prostě zapoměla a neudělala jsem to úmyslně. Takhle
>>si
>>připadám jak největší debil na světě. Děkuji za
>>názory.
>>
>zdravím, také by mě zajímal názor právníka ......
také se podívejte do registru dlužníků, zda tam nefigurujete (asi by Vám nedali třeba půjčku v bance, protože jste dlužníky)
alespoň tak to prezentují média
jen mě zaráží, že tyto dlužné částky od lidí zde vymůžou, ale cizinci v českých nemocnicích dluží stamilióny a z nich to nikdo nevymůže (viz včerejší debata na ˇČRo) a také chudák ministr zdravotnictví až po urgenci si doplatí den pobytu v nemocnici (kdyby se nezajímala média, tak by vůbec neplatil - prý nemusí)
jinak - ten názor právníka na Váš dotaz by mě zajímal taky
Re: regulační popl. za pobyt v nemocnici
Zdravotnické zařízení může chtít regulační poplatky přímo po zákonných zástupcích, chtít poplatky po nezletilém pojištěnci není zrovna dobrý tah.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
2. 8. 2011 14:49
Prosím o názor nějakého šikovného právníka (zdravím pana Páju :-)
Na začátku roku byl náš syn hospitalizován v nemocnici na dva dny.
Při propuštění ho vyzvedával manžel, dostal zprávu a fakturu za pobyt ve výši 120,- Kč. Protože jsme ale měli dost práce s dalším ošetřováním syna v domácí péči, fakturu za pobyt v nemocnici jsme někam založili a zapoměli uhradit - naše blbost. Nyní přišel mému nezletilému synovi doporučený dopis od advokátní kanceláře. V dopise je sdělení, že nemocnice postoupila pohledávku firmě, kterou advokát zastupuje. Můj 12-ti letý syn má uhradit 120,- Kč regulační poplatek a 720,- Kč jako náklady spojené s vymáháním pohledávky. A teď se ptám. Může advokát zasílat doporučené dopisy mému nezletilému dítěti? To, že jsme poplatek nezaplatili je naše blbost, samozřejmě vše obratem doplatím. Ale můžu jenom děkovat štěstí, že syn pošťačku neslyšel a tudíž dopis nepřevzal. Obávám se, že kdyby se tak stalo, vyděsil by se, že se někde proklikal na internetu a někdo teď po něm chce nějaké peníze. Určitě by nám nic neřekl a dopis by skončil v koši. Pak by následovalo soudní řízení a tisíce korun by létaly oknem. Další štěstí je, že mám syna zapsaného v občance, protože jinak by mi dopis na poště asi nevydali. Takhle mohli zjistit, že synovi je skutečně 12 let. A pak mě ještě zaráží, že nemocnice ani nezasílá žádnou upomínku platby a rovnou bez varování postupuje své neuhrazené pohledávky inkasním agenturám. Já nejsem žádný podvodník, na úhradu jsem prostě zapoměla a neudělala jsem to úmyslně. Takhle si připadám jak největší debil na světě. Děkuji za názory.