Re: Uspořádání firem
rád bych Vám poradil, tuto problematiku si myslím, dost znám a pohybuji se v ní, ale z Vašeho dotazu dost dobře nevyčtu, co vlastně potřebujete. Pokud založíte druhou firmu a budete je obě jako jediný společník-zakladatel a jednatel řídit, budou to 2 PO, samostatné subjekty se vším všudy, pokud byste nechtěl druhou už zakládat, lze u již založené firmy rozšířit předmět podnikání, nebo co vlastně máte na mysli?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 8. 2011 14:32
Dobrý den,
měl bych dotaz ohledně uspořádání společností.
V současné době vlastní společnost obchodující s kuchyňskými spotřebiči. Před časem jsem dostal návrh na spolupráci s lidmi, kteří se věnují absolutně jinému oboru(poskytují poradeské služby). Jelikož mě jejich návrh zaujal, souhlasil jsem s tím, že společnost založím tu svou tj. zafinancuji pronájem prostor, zaměstnám pracovník apod.
Nyní, ale řeším, jak toto uspořádání legalizovat jiným způsobem než tím, že vytvořím zcela samostatné podniky.
Poraďte mi, prosím, jistě se najde někdo, kdo již řešil podobný problém.Dvě společnosti, jiný předmět podnikání, společný majitel, společné ekonomika podniku
Děkuji