Re: Daň z přev.nemovitosti PROSÍM SPĚCHÁ
Bohužel jako kupující jste ručitelem a pokud prodávající tuto daň neuhradí, tak vás finanční úřad vyzve, abyste to zaplatili vy jako kupující. Musíte ji zaplatit a pak ji můžete po prodávajícím vymáhat soudně (nebo po domluvě, ale to většinou nebývá). Pokud jste třeba tyto 3% nenechali uloženy někde u notáře při prodeji (na úhradu této daně).
Já bych to přiznání psala za sebe ne za prodávajícího. Takže uvedla vaše ič nebo rodné číslo.
Vykašlete se i na placení a zaplaťte až na vyzvání FÚ. Ze zákona daň platí nejdříve poplatník (třebas i nedobrovolně) a teprve poté ručitel. Kupní smlouvu FÚ má již nyní a ke znaleckému posudku se dostane. Vy ručíte pouze za daň, veškeré "vícenáklady" půjdou za prodávajícím, když je takový blb.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 8. 2011 11:24
Mám prosbičku. Bylo mi dnes sděleno vyplnit daň z převodu nemovitosti za prodávajícího (my jsme kupující). Nevím jestli to vůbec jde,když poplatník odmítl podat, tak to vyplňuji za něj. Můžeme se dozadu podepsat my jako kupující (daňové přiznání vyplnil)?
Děkuji moc.