Dohoda o provedení práce

• (neregistrovaný)

4. 8. 2011 12:59

Chci zaměstnat studenta na dohodu o provedení práce. Jsem povinna odvádět za něj sociální pojištění? Bude dojíždět ze sousedního města, má nárok na proplacení cestovného? Jak je to se zálohovou daní, když podepíše prohlášení k dani- donese-li potvrzení o studiu bude daň nulová. Mám povinnost nahlásit na FÚ, že je u mě zaměstnán.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 8. 2011 13:08

zdeni (neregistrovaný)

Re: Dohoda o provedení práce
      Z DPP se sociální ani zdravotní pojištění neodvádí. Proplácení cestovného, záleží na tom jak to budete mít sjednané v dohodě. Pokud podepíše prohlášení bude odměna zdaněna zálohovou daní a cca do 13 100Kč je záloha nulová. Na Fú se pouze přihlásíte k odvodu daně, pokud již nejste.

• 4. 8. 2011 13:08

Líba (neregistrovaný)

Re: Dohoda o provedení práce
      Z DPP se SP neodvádí.

Na cestovné by byl nárok, pokud by bylo v dohodě sjednáno. Cesta do zaměstnání není služební cesta, jedině v případě, že by měl sjednáno pravidelné pracoviště v místě bydliště.

Pokud nebude stačit sleva na poplatníka, může donést potvrzení o studiu a uplatnit i slevu na studenta.

Jestliže to je váš první zaměstnanec, musíte se přihlásit na FÚ jako plátce daně ze závislé činnosti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).