Re: komunikace s vedoucí ...?
Mám práva
>přistupu do docházky a následných oprav, stejně jako
>má vedoucí. Práce se teď jen hrne, vedoucí je zahlcena,
>nedokáže nikomu odříct, vše chce stíhat sama. Stihnout
>dle mého názoru to nemůže ..., ale asi si to nechce
>přiznat, je myslím hodně cílevědomá a prostě tak. THP -
>vedoucí útvarů se obracejí na ni s tím, aby provedla
>změnu v docházce (chybně nebo si zapomenou čipnout), ti
>"nižší" THP se obracejí na mě. Dopadá to tak, že za
>týden, co jí požádají o opravu se přihrne ke mně, když
>vidí, že pracuji v docházce a ať jim to opravím. Tak
>opravím. Dnes mi přeposlala beze slova 2 EM,kde ji
>vedoucí žádají o opravu docházky, přitom sedíme naproti
>sobě, neřekne mi to, jen přepošle a mně to má asi dojít,
>že to mám opravit. Nevím, jak se zachovat. Je jasné,
>že to opravím, spíše bych uvítala, kdyby všem THP
>sdělila, že se mají obracet přímo na mě, nevím, proč to
>neudělá a radit jí nemůžu, ani nechci. Možná se zdá, že
>to rozpitvávám zbytečně, ale už jsem si prošla určitým
>pracovním údobím v jiném zaměstnání, a proto nechci
>dělat práci automaticky a beze slov. Poznala jsem, že je
>potřeba mluvit a ozvat se a třeba už i u téhleté
>"maličkosti" a hlavně stanovit určitá pravidla. Možná se
>vám může zdát, že přeháním, ale prosím o radu, možná váš
>názor, protože mohu být třeba zaujatá svým postojem a
>nevidím to, co bych vidět mohla nebo měla. Třeba mě
>nechce tím zatěžovat - ale to asi neprojde, když mi to
>pak stejně přepošle, přitom mě zaúkolovala jinou prací
>alespoň na 4 hodiny a dnes bych měla mít hotové i
>mzdy, tak nevím. Moc děkuji,věřím, že mi váš názor pomůže
>se lépe zorientovat. Mám bezeslova opravit a
>přistoupit na takovouto komunikaci? po pravdě řečeno se mi to
>moc nelíbí ...
Já bych se přímo optala jí, co tím myslí , obzvlášť, když sedíte proti sobě. To sedíte v kanceláři proti sobě a nemluvíte spolu? Jestli ano, a nemluvíte, jenom si posíláte maily, tak to tedy musí být atmosféra.
sedí ke mně bokem, není to tak jak vypadá, pár slov spolu prohodíme, ale pobíhá ..., tak si myslím, že chce šetřit čas, proto automaticky přepošle, jinak spolu vycházíme snad dobře, jenže nechci dopadnout jako už jsem jednou dopadla, že jsem jen dělala a nic neříkala a nechala na sebe vrstvit práci beze slov ... Vlastně si uvědomuji, že jsem se asi už tím okolím nechala strhnout, říkám, že má hodně práce, přitom měsíčně mívá kolem 10 hod. přesčasů, takže to tak hrozné asi nebude, jen to umí podat. Taky mě napadlo říct to na pravidelné poradě - že jí chci pomoct a opravy docházky budu dělat já. Pěkná úlitba, co ? Ale chci, aby to věděl i vedoucí, aby to nebylo jen mezi námi. On to sice zase nejspíše zapomene, ale už jen tím, že to řeknu, si myslím, se "zviditelním". Blbý?
Já myslím, že dobrý! Takhle to udělejte. Před vedoucím normálně řekněte jak to je, že děláte práci za kolegyni, aniž by vám kdo řekl, že ji máte dělat, tak buď si ji vezmete oficiálně a budete to mít pod kontrolou a nebo jak to tedy bude.
To nesnáším, mám taky kolegyni... vzala si na hrb aktivně práci navíc, ale nestíhá ji. Já jí pomáhám automaticky, protože ona mi taky pomůže, když potřebuji. Ale já čekám do poslední chvíle, až když se to začne hroutit a pak jsou problémy na všech stranách, protože nikdo neví, co už je hotové, kdežto kdyby mi tu práci předala celou, tak si ji hlídám systematicky celý měsíc a nenechám jí dojít do takových fází. Naštěstí je to jen tak jednou za půl roku, takže to neřeším :-)
Dobrý den, jak byste se prosím zachovali? Pracuji jako mzdová účetní/pracovník personálního útvaru. Mám práva přistupu do docházky a následných oprav, stejně jako má vedoucí. Práce se teď jen hrne, vedoucí je zahlcena, nedokáže nikomu odříct, vše chce stíhat sama. Stihnout dle mého názoru to nemůže ..., ale asi si to nechce přiznat, je myslím hodně cílevědomá a prostě tak.
>Já myslím, že dobrý! Takhle to udělejte. Před vedoucím
>normálně řekněte jak to je, že děláte práci za
>kolegyni, aniž by vám kdo řekl, že ji máte dělat, tak buď si
>ji vezmete oficiálně a budete to mít pod kontrolou a
>nebo jak to tedy bude.
Tady bude mít asi tazatelka problém. Protože nedělá práci za kolegyni, ale za svoji VEDOUCÍ. Je to tanec mezi skleněnými střepy.
Taky mě napadlo říct to na pravidelné
>poradě - že jí chci pomoct a opravy docházky budu
>dělat já. Pěkná úlitba, co ? Ale chci, aby to věděl i
>vedoucí, aby to nebylo jen mezi námi. On to sice zase
>nejspíše zapomene, ale už jen tím, že to řeknu, si myslím,
>se "zviditelním". Blbý?
Kdysi jsem zpracovávala účto pro firmu, kde vedoucí posílala pokyny své asistentce mailem. Seděly naproti sobě v jedné kanceláři. Nechápala jsem to. Až po letech. Mám kancelář v přízemí. Manžel má domácí kancelář v patře. Když potřebujeme, aby ten druhý něco vyřídil ohledně papírů atd., posíláme si maily. Je to podobné, jako když si kdysi naši rodiče nechávali lístečky se vzkazy na lednici. Dnes vím, že když mail hned nepošlu, tak to v následujících pěti minutách v návalu další práce zapomenu.
Záleží jen na Vás, co budete dál dělat. Pokud jste ochotna dělat její práci, tak ji ale nesrážejte na poradě. Nabídněte jí dočasnou pomoc, aby se necítila tak, že chcete její práci a že si pak budete dělat zálusk i na její místo.
Co zkusit odpovědět na její dnešní maily ve smyslu, že jste opravu v docházce provedla a jestli nepotřebuje ještě s něčím pomoci? Samozřejmě také mailem.
To, že si kolegyně zasílají vzkazy přes mejl když sedí naproti sobě naprosto chápu, jednak nevím, zda není druhá do něčeho zabraná, nechci ji rušit a kdybych měla sledovat, zda náhodou nemá chvilku, už nebudu vědět já, co jsem chtěla. To samé vítám od svých kolegyň, mrknu na jejich vzkazy když mám právě čas. Takže si ty mejly neberte osobně, je to normální.
Já bych své vedoucí mejlem poslala odpověď a zároveň dotaz: "Oprava v docházce je provedena, prosím o informaci, zda nadále budu vykonávat opravy v docházce pro všechny zaměstnance já nebo pouze občas vypomůžu Vám (jenom abych věděla, co jim můžu sdělit, když se na mě s opravou obrátí a také abych si mohla efektivně rozvrhnout svou ostatní práci)."
......Nebojte se slušně požádat o jasné stanovení pravidel!
>Kdysi jsem zpracovávala účto pro firmu, kde vedoucí
>posílala pokyny své asistentce mailem. Seděly naproti
>sobě v jedné kanceláři. Nechápala jsem to. Až po letech.
>Mám kancelář v přízemí. Manžel má domácí kancelář v
>patře. Když potřebujeme, aby ten druhý něco vyřídil
>ohledně papírů atd., posíláme si maily. Je to podobné,
>jako když si kdysi naši rodiče nechávali lístečky se
>vzkazy na lednici. Dnes vím, že když mail hned nepošlu,
>tak to v následujících pěti minutách v návalu další
>práce zapomenu.
>
>Záleží jen na Vás, co budete dál dělat. Pokud jste
>ochotna dělat její práci, tak ji ale nesrážejte na
>poradě. Nabídněte jí dočasnou pomoc, aby se necítila tak, že
>chcete její práci a že si pak budete dělat zálusk i na
>její místo.
>Co zkusit odpovědět na její dnešní maily ve smyslu, že
>jste opravu v docházce provedla a jestli nepotřebuje
>ještě s něčím pomoci? Samozřejmě také mailem.
>Děkuji vám všem, a díky V. za ty střepy ... a připomenutí, že se jedná o vedoucí. V náplni práce (kterou jsem si sepisovala mimochodem také sama, protože vedoucí nestíhala), mám zástup v její době nepřítomnosti v rámci své kompetence. Myslím, že cítím dobře ty "střepy", proto jsem vás požádala o radu. Cením si každého názoru. S vedoucí konkrétně problém nemám, problém je myslím v tom, že přecenila své síly a vzala si 2 fce najednou a teď cítí, že jí něco utíká pod rukama. Tohle vidím moc dobře, protože před 2 lety jsem na tom byla podobně právě jako vedoucí,která si nabírala práci a neuměla jsem práci předávat, až jsem to neustála a pak mě stálo hodně síly vrátit se zpět, tal proto tahle diskuze, za kterou jsem vděčna. Hranice mezi pomocí a manipulací je velmi křehká, tak nevím ještě co udělám, ještě to chvilku nechám projít hlavou. Jste moc hodné, že jste reagovaly, jsem ráda, že tu jste :-) děkuji !
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 8. 2011 9:39
Dobrý den, jak byste se prosím zachovali? Pracuji jako mzdová účetní/pracovník personálního útvaru. Mám práva přistupu do docházky a následných oprav, stejně jako má vedoucí. Práce se teď jen hrne, vedoucí je zahlcena, nedokáže nikomu odříct, vše chce stíhat sama. Stihnout dle mého názoru to nemůže ..., ale asi si to nechce přiznat, je myslím hodně cílevědomá a prostě tak. THP - vedoucí útvarů se obracejí na ni s tím, aby provedla změnu v docházce (chybně nebo si zapomenou čipnout), ti "nižší" THP se obracejí na mě. Dopadá to tak, že za týden, co jí požádají o opravu se přihrne ke mně, když vidí, že pracuji v docházce a ať jim to opravím. Tak opravím. Dnes mi přeposlala beze slova 2 EM,kde ji vedoucí žádají o opravu docházky, přitom sedíme naproti sobě, neřekne mi to, jen přepošle a mně to má asi dojít, že to mám opravit. Nevím, jak se zachovat. Je jasné, že to opravím, spíše bych uvítala, kdyby všem THP sdělila, že se mají obracet přímo na mě, nevím, proč to neudělá a radit jí nemůžu, ani nechci. Možná se zdá, že to rozpitvávám zbytečně, ale už jsem si prošla určitým pracovním údobím v jiném zaměstnání, a proto nechci dělat práci automaticky a beze slov. Poznala jsem, že je potřeba mluvit a ozvat se a třeba už i u téhleté "maličkosti" a hlavně stanovit určitá pravidla. Možná se vám může zdát, že přeháním, ale prosím o radu, možná váš názor, protože mohu být třeba zaujatá svým postojem a nevidím to, co bych vidět mohla nebo měla. Třeba mě nechce tím zatěžovat - ale to asi neprojde, když mi to pak stejně přepošle, přitom mě zaúkolovala jinou prací alespoň na 4 hodiny a dnes bych měla mít hotové i mzdy, tak nevím. Moc děkuji,věřím, že mi váš názor pomůže se lépe zorientovat. Mám bezeslova opravit a přistoupit na takovouto komunikaci? po pravdě řečeno se mi to moc nelíbí ...