Rodičovský příspěvek

• (neregistrovaný)

5. 8. 2011 11:02

Dobrý den,
    chci se zeptat ohledně mého rodičovského příspěvku.Než jsem otěhotněla, tak jsem byla v evidenci ÚP.Poté jsem šla na rodičovskou dovolenou,zvolila jsem si variantu na 4 roky.Malý se narodil v červnu 2009 a od července jsem pobírala rodičák.Asi rok a půl jsem brala 7 600,- kč a teď dostávám 3 800,- kč.Chci se zeptat, proč mi teď dávají jen tolik???Odkázali mě jen na nějaky paragrafy,ale proč je to takhle mi nikdo neřekl.Vysvětlíte mi to tady někdo????

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 8. 2011 11:12

RenataH (neregistrovaný)

Re: Rodičovský příspěvek
      Pokusím se vysvětlit vám to laicky - na rodič. příspěvek každé matky je určitá částka peněz, kterou si matky, které mají dvouletý rodič.příspěvek vyberou během těch 2 let (ty pobírají asi 11500 Kč měsíčně, nevím přesně). Ty, co mají 3-letou variantu, stejné peníze pobírají po dobu 3 let (ovšem po 7600 Kč), no a ty, co mají 4-letou variantu pobírají 2 roky 7600 Kč a zbylé peníze, které ty 3-leté pobírají rok, tyto pobírají po dobu 2 let, ovšem 7600/2 = 3800 Kč. Lépe vám to asi nevysvětlím. V těch určitých § vyčtete, jak velká ta celková částka je.

• 5. 8. 2011 11:25

*** (neregistrovaný)

Děkuji,to chápu.A ještě se chci zeptat,chtěla jsem rodičák na 3 roky a bylo mi řečeno, že nemůžu, že můžu jít na 4
      letou variantu.Proč jsem nemohla nastoupit na tu tříletou???

• 5. 8. 2011 11:33

Petra K. (neregistrovaný)

protože jste nepobírala peněžitou podporu v mateřství a tím pádem jste si nemohla volit délku rodičovské dovolené a bala Vám automaticky přiřazena 4letá varianta

• 5. 8. 2011 11:37

*** (neregistrovaný)

Aha,děkuji za vysvětlení

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).