Re: ručení za dph
Takové informace kdybychom měli než si uplatníme DPH na vstupu ověřovat - tak k tomu snad ani nemáme prostředky.
Když to zjednoduším - tak pokud si uplatníte DPH na vstupu, a to vědomě, že protistrana DPH nezaplatila - tak na tento případ by se mělo vztahovat ručení.
Např. - víte, že je firma v préblémech a neplatí faktury a nebo je v konkurzu - to už je také signál - ale zase by měl někdo prokázat, že vědomě jste si uplatnili DPH - a to takové, které nebylo odvedeno - může to být i případ, kdy neplátce na fakturu dá DPH - zní to divně - ale i to se může stát - tak to je případ, kdy rozhodně nemůžete DPH uplatnit a ručíte. Když si zadáte do vyhledávače - ručení za DPH - - mám dojem, že i na stránkách mfcr - je k tomu výklad.
Re: ručení za dph
Takže vlastně jestli jsem to pochopila to není automaticky ,když někdo nezaplatí, ale je to v případě, že mohu mít povědomost , nebo předpokládat, že firma neplatí, ale to by mi podle mého asi měli nějak prokázat, že o tom vím nebo mohu vědět. Zkusím si to přečíst na mf. dík za radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 8. 2011 12:20
mohl by někdo vysvětlit podstatu zákona o ručení za přijatá plnění, to budu muset zaplatit za toho kdo neodvede, od jakého datumu, plnění, nebo přijetí faktur?
dík za polopatická vysvětlení.