Re: Oprava kotelny v areálu
Jak jsem napsal, potrubářské a topenářské práce, oprava litinového článku, výměna předního dílu, šamot,tvárnice,kohout-tož vše.
Nahlodal mě pan vedoucí s tím, že je to dost velké sousto do nákladů. A mě napadlo, jestli vlastně nejsme povinni tím zhodnotit majetek a odepisovat. ALe v podstatě se opravdu jedná o opravu, nelze asi považovat za úplnou obnovu kotelny.
Re: Oprava kotelny v areálu
To už musíte posoudit vy sami, jestli se opravou zároveň výrazně technicky nezhodnotí daný majetek...o TZ jde, pokud se jedná o podstatnou změnu technických parametrů...takže je nutné znát původní základní technické parametry kotle jako takového, a srovnat s parametry po opravě...teď je otázkou, co všechno je podstatným technickým parametrem kotle...výhřevnost ? Pokud je zhruba stejná, jde o opravu...a vůbec nezáleží na částce...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 8. 2011 8:38
Hezký den, opravili jsme kotel v kotelně-účtovány potrubářské a topenářské práce, výměna litinového článku. Jedná se o opravu ve výši 59000 tis. bez DPH. Jak mám tyto práce a díly účtovat? Jedná se o opravu a udržování majetku, tedy dám na 511 v plné výši nebo mám posoudit jako o zhodnocení majetku, jelikož objekt ještě odepisujeme připočítat k zůstatkové ceně a také odepisovat? Je to dost velká částka do našich nákladů, ale nerad bych zaúčtoval chybně.