Re: Průměrný výdělek - Kooperativa
Omlouvám se za překlep, teď to po sobě čtu - patřilo tam samozřejmě hrubý...
Takže při prac. úrazu má nakonec zaměstnanec vyšší příjem než při práci? Doplatek Koop. zdaní, ale odvody pojistného se tam nezohledňují?
Re: Průměrný výdělek - Kooperativa
Pokud vyplácí Kooperativa náhradu za ztrátu na výdělku, nenavyšuje na superhrubou mzdu, tím pádem tato částka nebude ani na ELDP a celá nemoc bude ve vyloučené době ?
Když odškodňuje zam.-tel, náhrada je na ELDP ve vyměřovacím základu a pokud je odškodnění ve výplatě, tak v tomto měsíci nejsou dny nemoci ve vyloučené době, protože je příjem.
Pochopila jsem to správně ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 8. 2011 11:14
Dobrý den, vyřizuji poprvé formulář pro náhradu ztráty na výdělku po dobu PN pro Kooperativu.
Mám před sebou ten jejich formulář a nejsem z něj moudrá. Průměrný hrubý výdělek za pracovní den mám, ale jak spočátat 5b) Průměrný výdělek za zmeškané pracovní dny při dočasné PN? Přece nemůžu jen vzít ten hrubí a násobit dny, ne? Myslím, že by to měl být nějak "čistý" průměr, ale nevím, jak jej spočítat. Díky předem za rady!