Exekuční příkaz

• (neregistrovaný)

8. 8. 2011 12:52

Minulý týden mi byl doručen EP na našeho zaměstnance. Dle jeho sdělení je dluh již zaplacený od minulého zaměstnavatele (nabytí právní moci bylo v roce 2009), ale tento z-l nekomunikuje a je v insolvenci. Je mi jasné, že exekuci musím začít srážet a odvádět, ale má zaměstnanec nějakou možnost obrany?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 8. 2011 12:58

druhá (neregistrovaný)

Re: Exekuční příkaz
      Doporučte mu, ať se obrátí na exekutora a vy zatím srážejte a deponujte, dokud nemáte nabytí právní moci, pak již musíte deponované částky poslat exekutorovi.
      Pokud opravdu je již exekuce zaplacena, dá vám exekutor vědět a vy deponované částky vrátíte zaměstnanci, pokud již bude mít peníze exekutor, bude vrácet zaměstnanci on.

• 8. 8. 2011 13:02

xy5

Re: Exekuční příkaz
      píšete, že minulý zam-tel je v insolvenci, tudíž dluží kam se podívá
      takže jistě srážel zam-ci exekuci, ale peníze neposílal
      má zam-ec všechny výplatní pásky, ze kterých je patrné kolik Kč a komu byly peníze sráženy? Pokud těch exekucí měl více, pak to ani z výplatní pásky nepůjde možná poznat, kolik komu co bylo sraženo.
      Možná se bude muset se svým bývalým zam-telem soudit (to je můj názor). Ráda si přečtu odpověď odborníka, jak v tomto příp. postupovat. Pokud už má exekuci sraženou, ale nebyla odeslána minulým zam-telem, pak se mu nedivím, že se brání, abyste mu znovu dluh srážela a odesílala. Ale Vy srážet musíte a posílat také (pokud máte vše řádně doloženo) - kdo pak bude vracet peníze, pokud soud vyhraje?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).