Re: Délka pracovní doby
Jen doplním - týdenní dobu si stanovíte, jak potřebujete,pokud však bude tato stanovená týdenní PD kratší např. u jednosměnného provozu než 40 hod. týdně, musíte vykompenzovat tuto kratší dobu příslušným nárůstem tarifu - tedy - může být zkrácena bez snížení mzdy.
Re: Délka pracovní doby
Ptám se z důvodu, že jiná společnost měla stejnou pracovní dobu jako my, ale když zažádala o dotaci z ÚP na pracovní místo, tak jjim bylo řečeno, že to nelze, že musí mít 40 hodin/týden. My to máme dané pracovní smlouvou, že děláme 37,5 a daný plat. Musí k tomu být vnitřní předpis, že zaměstnavatel stanovil tuto dobu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 8. 2011 12:45
Mám dotaz na v ZP uvedené fomulaci, že pracovní doba je u jednosměnného provozu MAXIMÁLNĚ 40 hodin týdně. Já to chápu tak, že maximálně je pro mě nejvíce, takže pokud máme sjednanou týdenní pracovní dobu 37,5 v jednosměnném provozu, je to možné a neodporuje to ZP. Souhlasíte?