Re: neproplacená čerpaná dovolená
Taky by to tak šlo.Nebo obráceně - mzdu už dostal v červenci a za dovolenou vykázanou až v srpnu dostane náhradu.
NO tak teď bych se do toho taky zamotala. To, co píšete VY -ne.
Představte si, že mu dáte dovolenou v srpnu, neubude mu za to z nároku den dovolené a ještě by za ni dostal jen mzdu a ne náhradu(ta je obvykle o něco vyšší). Udělejte to tak, jak jsem Vám napsala já.
omlouvám se, ale právě tomu, co jste napsala nerozumím :-( pokud bude čerpat "normální" dovolenou v srpnu a já mu vykážu dovolenou, pak "ušetřil" den dovolené v červenci, byť měl zaplaceno méně. Jak to tedy opravit ? :-( právě že jsem se do toho s čerpáním-nečerpáním zamotala a jsem na tom pořád stejně. Něco jiného je, pokud bych to spletla a dala mu čerpání a on přitom byl v práci, to je jednoduché, další měsíc, když by čerpal, pak mu vykážu, že pracoval.
Ale jak opravit, když čerpal dovolenou a měl vykázáno, že pracoval ... Není jednodušší doplatit ten rozdíl a ponížit nárok dovolené?
Já to právě nepochopila, ale vina je na mé straně. Byla jsem do toho zamotaná, dneska se mi rozsvítilo, díky oběma za trpělivost a přeji pěkný den. Právě že problém je ještě v tom, že systém automaticky, pokud mu chyběl den, srazil z přesčasů, takže musím doplatit ještě přesčas a přesčasový příplatek, proto jsem se v tom tam motala.
Tomu teda vůbec nerozumím já - proč by mu měl program srazit hodiny z přesčasů. Vy jste mu přece místo 8 hodin dovolené zúčtovala 8 hodin práce, s tím přesčasy vůbec nesouvisí, ty bych do toho vůbec nemíchala. Nebo vy jste zadala odpracované hodiny, které jste měla na docházce a jenom jste zapomněla zadat den dovolené ? Pak pro změnu v srpnu zase zadáte odpracované hodiny na docházce a zadáte den dovolené.
to je maglajs, co ... docházku exportuji z docházkového systému a zde je to zavedeno tak, pokud z-ci nevychází fond, z doch. systému se mu automaticky doplní hodiny z přesčasů, aniž by on čerpal, proto, když jsem mu nevykázala dovolenou, měl v tom dni -minus 7.5 hodiny a systém doplnil z přesčasů, které ponížil o 7,5 hodiny. Jsem tu nově, se systémem se seznamuji, ale tohle se mi třeba nelíbí, stejně jako z-ec neměl hodiny, chybělo mu 4,5 hod, systém neupozorní, že není splněný fond a automaticky mu doplní do fondu, ač nemá z čeho brát. Mají to tu pěkně "posychrované".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 8. 2011 13:13
Dobrý den, jsem úplně zblblá. Můžete mi poradit jak to opravit? Zaměstnanec čerpal 1 den dovolené v červenci a nevykázala jsem mu ji, měl zaplacený celý měsíc časovou mzdou kromě svátků, ty měl náhradou. Jak to prosím opravujete? chybí mu v docházce 1 den čerpané dovolené. Mám mu spočítat rozdíl a v srpnu doplatit a ponížit nárok dovolené o 1 den nebo to lze i jinak ? Mám vymeteno .. děkuji