Re: Dodatečné k revers charge - umíte?
Děkuji, a ten výpis je na portále datovýcch schránek jako samostatný formulář? Nebo jakým způsobem. Protože já si ten výpis vytiśknu ze souboru. Mně jde o tu praktickou stránku věci, jak to konkrétně přiložit, resp. v jaké formátu.
Díky za trpělivost.
Já si ho uložím v pdf z účetního programu a odešlu přes datovou schránku.
Jako samostatné podání? Protože ´můj program neumí dodatečné přiznání, tak musím celý formulář poslat přes daňový portál (jinak to posílám do datové schránky rovnou z programu). Takže mne napadá poslat přes daňový portál dodatečné, a z programu rovnou do datové schránky jen tu přílohu. Ale příloha bude kompletní, tedy i s tím, co bylo v řádném přiznání. Označujete tu změnu nějak?
Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 8. 2011 7:57
Dobrý den,
potřebuji podat dodatečné přiznání - služba v režimu revers charge. Nově se musí k dodatečnému přiznání přiložit i výpis z evidence podle § 92a odst. 6 ZDPH, v němž budou zaznamenány rozdíly oproti údajům evidence, která byla předložena spolu s řádným daňovým přiznáním.
Chápu, co se po mně chce, ale netuším, jak to provést, protože přiznání se podává přes datovu schránku. Máte někdo zkušenost, jakým způsobem poslat ten výpis z evidence? Stačí v PDF jako příloha? A jde to vůbec, k přiznání přiložit přílohu?
Děkuji za odpoověď