Vystavení fa v MONEY

• (neregistrovaný)

12. 8. 2011 13:58

Prosím o zkušenosti při vystavování faktur v MONEY S3.

Když mám například zboží:

ZD...........12.548,-
    20%..........2.509,60
    Celkem.........15.057,60

K platbě....15.058,- ....... ale kam s těmi 0,40 haléři?

Můžu "rozpustit" v nulovém základu, ale to mi pak rozhazuje daňové přiznání k DPH (rozdíl v ZD a DPH při kontrolním výpočtu)
    nebo můžu "rozpustit" do základní sazby DPH, ale to se zase liším s potvrzenou objednávkou, sice o haléře, ale liším.

Tak jsem myslela, že když na formuláři je kolonka zaokrouhleno, tak to tam přeci nějak jít musí.

Máte někdo, prosím, zkušenosti?

Děkujiii

PS: asi řeším blbosti, že?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 8. 2011 14:06

s. (neregistrovaný)

Re: Vystavení fa v MONEY
      A musíte fa zaokrouhlovat? Máte platby v hotovosti nebo jen převodem?

• 12. 8. 2011 14:18

vaniska (neregistrovaný)

Platby jsou převážně převodem. Teď jsem se ptala jednatele, jestli musí zaokrouhlovat na celé koruny, tak jemu je to v podstatě jedno.
      Ještě dotaz, protože jsem začátečník, když bych chtěla tedy začít vystavovat faktury nezaokrouhleně na celé jednotky, můžu s tím začít už teď, nebo musím počkat na doběhnutí roku???

• 12. 8. 2011 14:26

LALA (neregistrovaný)

Dobrý den,
      u nás faktruy vystavené bez vazby na sklad (DL....) nezaokrouhlujeme, s vazbou na sklad se zaokrouhlení promítne v nule. Ale lze nastavit jinak v korekcích. Jinak ve fakturách v pro ČR v Kč zaokrouhlujeme (haléře, desetihaléře), faktury v EUR pro zemí společenství nezaokrouhlujeme vůbec....

• 12. 8. 2011 15:52

Stanislava (neregistrovaný)

Nejlepší je nastavit si zaokrouhlování přímo v programu.

Nástroje - nastavení účetního období - fakturace - způsob zaokrouhlení ceny celkem - například - na jednotky - zaokrouhlení rozpouštět do ..... je to lepší, než na každé vystavované faktuře to dělat ručně...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).