DPN - Dotaz v 11:39

• (neregistrovaný)

18. 8. 2011 14:08

Prosím, v uvedenou dobu jsem zadala dotaz o konrole DPN, ale udělala jsem z toho omylem DPČ-omlouvám se.Může mi prosím někdo poradit? Moc děkuju.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 8. 2011 14:52

Renáta (neregistrovaný)

Re: DPN - Dotaz v 11:39
      Myslím, že v tomto případě ano. Sepište záznam o kontrole a pokraťte výplatu náhrady. Podstatné je, že zam-nec doma nebyl a léčebný režim skutečně porušil...tím, že jste ho "nachytali" v práci je jasné, že se doma nezdržoval...asi bych to také tak řešila...

• 18. 8. 2011 15:03

Dáňa (neregistrovaný)

Děkuji moc, zápis už mám připraven, jen jsem čekala, že mi někdo posvětí to, co si logicky taky myslím, ale někdy by se mohlo bazírovat na slovíčku. A jde o pracovníka,který by měl jít vzorem - "hájeného odboráře". Ještě jednou dík.

• 18. 8. 2011 16:14

markov (neregistrovaný)

Já bych byla v tomhle obezřetnější a držela bych se dikce zákona.
      "Zaměstnavatel je oprávněn kontrolovat, zda zaměstnanec .... dodržuje stanovený režim dočasně práce neschopného pojištěnce zdržovat se v místě pobytu a dodržovat dobu a rozsah povolených vycházek."
      On sice nebyl doma, když byl jinde, ale vy jste mu měli dát zápis o porušení hned - když už jste ho jinde zastihli, měli jste mít zápis s sebou (nebo sepsat na místě). Pokud byste jeli na kontrolu k němu domů, tak byste snad zápis nepsali dodatečně.
      A navíc - pozor na formulaci - on neporušil LÉČEBNÝ REŽIM, ale REŽIM DOČASNĚ PRÁCE NESCHOPNÉHO POJIŠTĚNCE. Chápu, že se Vám to může zdát jako slovíčkaření, ale u soudu při pracovněprávním sporu pak hraje roli každé písmenko.

• 18. 8. 2011 16:27

Dáňa (neregistrovaný)

Děkuju,vím že nemohu napsat porušení léč.režimu.Chtěla bych do toho jít,protože jsou s ním problémy,teď jste mě zviklala.Když nezastihnu doma,dám lístek a protokol napíšu taky až pak a pošlu mu ho na doručenku.Myslíte,že by to v tomto případě opravdu bylo napadnutelné?Nechceme mu samozřejmě zaplatit náhradu mzdy.

• 18. 8. 2011 16:30

Dáňa (neregistrovaný)

Pokud byste ještě někdo odpověděl,můžete na původní dotaz (DPČ),ať nemusíte přeskakovat z jednoho na druhý.Děkuju

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).