Re: TZ budovy X zařazení X kolaudace
Zadejte si na tomto fóru do vyhledávače "opravy minulých"
Vyjede Vám hodně podobných případů k opravám chyb minulých účetních období, např.
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=837883
Pokud vedete DE, pak opravu odpisů provedete pouze na kartě DHM.
Pokud vedete účetnictví, musíte upravit odpisový plán na další roky počínaje r. 2011. Teoreticky např. za rok 2011 snížit účetní odpisy o odpisy uplatněné navíc v účetnictví za r. 2010 u dotyčné nemovitosti.
DaP k dani z příjmů vypracujete podle správných údajů s tím, že navíc vyplníte i 6. oddíl - dodatečné DaP.
Děkuji za nastínění účtování. Vedeme účetnictvíí. Když budu ponižovat odpisy, tak ta částka bude daňově? a jak budu účtovat doplatek daně? 591/341 a za rok 2011 tento doplatek vyloučím z nákladů?
Omlouvám se, že pořád vyzvídám, ale toto účtování jsem zatím nikde nenašla.
Děkuji za předešlé rady, na konkrétních částkách jsem se dobrala k tomuto záveru:
TZ zaúčt. 10/10 opravím k 1.1.2011 021/042 -128.026,35
rozdíl odpisů oproti pův. odpis.plánu 551/081 -4.353,-
tím opravím ZC cenu k 1.1.2011 a snížím odpisy.
částku TZ zaúčtuji až po kolaudaci.
Jen nevím, jak postupovat na konci roku, když si v 2011 snižuji nákl. z 2010. O tuto částku navýším daň.základ?
V historii jsem se dočetla, že k dodat.DP se nevyhotovuje nová rozvaha a výkaz Z/Z. Snad jsem to pochopila dobře.
Jak se bude účtovat doplatek daně 591/341 ?
Ještě jednou děkuji za rady od Vás zkušenějších. Pěkný den. Kl.
Dodat.daň přiznání - nevyhotovují se nové výkazy, protože jsou stejné jako ty staré. Opravy budou až v roce 2011.
Účtování dodatečného odvodu daně z příjmů 595/341
Na zaúčtování rozdílu odpisů -4.353,- si pro účet 551 udělejte analytiku pro nedaňový náklad.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 8. 2011 14:10
V září a říjnu 2010 jsme dělali TZ na budově prodejny /výměna a nové výlohy a okna/. V říjnu 2010 jsem na základě souhlasu vedení zaúčtovala TZ budovy cca 130.000.
Dnes jsem se dozvěděla, že tyto opravy/ úpravy byly na základě stavebního povolení (budova je na náměstí).
Kolaudace bude provedena přibližně v říjnu, protože letos se dělá ještě zateplení budovy.
Budu muset udělat dodatečné DPFO? V roce 2010 ponížím odpisy a začnu odepisovat až po kolaudaci? Nebo to mohu nechat,
prodejna i přes výměnu oken nepřerušila provoz.
Částka odpisů (tedy nákladů z TZ) byla 4.351,-.
Prosím poradíte mi někdo zkušený, jak postupovat. Při představě, že budu muset mimo přiznání, opravat přehledy na SP a ZP, je mi všelijak. Děkuji moc. Kl.