Re: Prodej majetku FO-OSVČ sám sobě - sp
Asi jsem naivní, ale mě přišla tazatelka jako naprostý laik, který netuší, kde nějaká hrana je. Tak proč hned ta silná slova. (Taky jsem zvyklá od svého šéfa, který má podobné "geniální nápady" každou chvíli, a já mu musím vysvětlit, proč to takhle opravdu nejde.)
Re: Prodej majetku FO-OSVČ sám sobě - sp
Odpovězte tazatelce (podobně jako vysvětlujete svému šéfovi) a jistě poznáte proč ==proč hned>ta silná slova.==. Znám i silnější ale protože jsem taktéž pochopil že se dotazuje laik a ne přímo "vyčůránek" tak jsem zůstal u tohoto označení. Budeme pokračovat?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 8. 2011 0:14
Dobrý den,
FO OSVČ koupila v 8/2011 HM-ojetý os. vůz od plátce DPH, toto DPH uplatní v plné výši po státu. Do konce roku plánuje uplatnit paušál na PHM+parkovné ve výši 5000/měsíc+případné opravy a režie. Vzhledem k tomu, že FO nedokáže odhadnout, zda je tento postup pro ni výhodný, je možné:
1) tento vůz případně na jaře 2012 prodat sám sobě??
2) za jakou cenu může OSVČ prodat HM sama sobě??
3) lze vycházet ze zůstatkové ceny k 31.12.2011 - nebo může prodejní cena být nižší?
4) musí být odhad znalce?
5) lze prodat vůz např. manželce a opět otázka - za jakou cenu??
Jen podotýkám, že po prodeji by OSVČ pravděpodobně uplatňovala na tento již soukromý vůz cestovné. Bohužel, v současné chvíli nelze odhadnout, který způsob bude výhodnější...
DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ.