Re: DPH-stavba RD s kanceláří,zaúčtování
xxxx
Teď jste mne dostala, vlastníkem domu určitě budou oba manželé, dům nebude v obchodním majetku...tzn., že se vlastně jedná o jiný vztah, je to tak? S největší pravděpodobnosti o pronájem...takže je to úplně jinak, tzn. do nákladů firmy nic ani DPH.
Ještě jednou prosím o kontrolu. Díky moc.
Re: DPH-stavba RD s kanceláří,zaúčtování
:-) takže nebude-li RD majetkem s.r.o., pak s.r.o. nic nestaví - staví majitelé RD - manželé ... poté mohou s.r.o. část pronajímat (za dodržení určitých podmínek, protože budou spojené osoby, atd.)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 8. 2011 10:47
Dobrý den,
prosím o radu. Společník s.r.o. staví rodinný dům, ve kterém bude mít provozovnu (pobočku) pro své s.r.o. Pokud vím, všechno projde kolaudačním řízením.
Teď mi jde o to, že mám na stole faktury za dlažbu, obkladačky apod., které jsou vystaveny na s.r.o. , nevím ale, jak správně zaúčtovat.
Předpokládám, že náklady na výstavbu lze promítnout pouze prostřednictvím odpisů až po kolaudaci, tzn. žádné náklady, které se týkají stavební části, nemůžu v současné době účtovat. Doufám ale, že mohu provést odečet DPH, je to tak správné?
Děkuji za pomoc.