Re: proplacená dovolená
Ono finančně to vyjde nastejno, akorát že čerpání není proplacení. Jak to má vykázané? Dokdy trvala mateřská a odkdy má zadaný nástup na rodičovskou dovolenou? (tím nemyslím rodičovský příspěvek). Kromě toho, pokud si v březnu vybrala jen pár dní, tak nyní by určitě neměla jen 4 dny, protože jí vznikl nárok na celoroční výměru dovolené, kterou si mohla vyčerpat.
V březnu měla pracovnice 4 dny dovolené, pak 4 dny pracovala, 4 dny si proplatila dovolenou a od 11.3. čerpá MD a to do 22.9.2011(mezitím porodila 8.5.). Pak by teprve měla mít tu dovolenou, pokud písemně požádá a poté bude žádat o RD. Spíše mně jde o případnou kontrolu, aby z toho nebyl nějaký postih.
Já bych čerpání dovolené vykázala, až si požádá o dovolenou po MD. Čerpání dovolené 12 dnů, ale zaplaceno jen 8 dnů. Někam do poznámek bych si napsala, že se jedná o opravu chybné březnové mzdy. Naštěstí jí to výši PPM neovlivnilo, tak by snad žádný problém být neměl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 8. 2011 13:48
Mzdová účetní si proplatila 4 dny dovolené před nástupem na RD. Nyní jsem nastoupila na její místo a zjistila jsem, že proplatit dovolenou lze jen při ukončení pracovního poměru. Dovolenou můžei čerpat až na základě písemné žádosti po skončení RD před nástupem na MD. Je to tak? Co s tím? Děkuji.