Re: jak nejlépe vyřešit - ZP prosím
pokud přestala pobírat důchod, tak Vám to měla ohlásit
každoročně zač. roku vám přece musí dokládat, že důchod opravdu pobírá
zjistili jste, že je za ni stále plátce stát - z jakého titulu je za ni plátce stát, když již nepobírá důchod?
pokud přestala pobírat důchod, tak to jistě na její ZP ohlásili z ČSSZ, že důchod nepobírá
navíc, každý člověk je povinen každou změnu ohlásit na své ZP (což tedy měla ona provést)
Re: jak nejlépe vyřešit - ZP prosím
Pracuji zde 4 měsíce, nechala jsem si elektronicky zaslat seznam pojištěnců u každé pojišťovny a kategorie za které je máme nahlášeny jako plátce stát. Pobírala vdovský důchod. A na pojišťovně VoZP je stále nahlášena v kategorii za kterou je plátce stát. Můžete mi poradit, jak postupovat. Jsem si vědoma, že je i zaměstnanec povinen ZP změny nahlásit. Paní výměr prý donesla, žádný jsem nenašla, ale neprokážu, že tuto skutečnost nenahlásila. Jen nechci obdržet po 4 měsících penále i když to není moje chyba. Nevím zda tyto doklady zasílá ČSSZ nebo OSSZ na ZP někdy asi ano a někdy asi ne, jelikož jsem našla i paní, která byla 15 let na rodičovské dovolené (toto již naše chyba nebyla u těchto zaměstnanců tyto skutečnosti nastaly ještě před nástupem do naší společnosti), poslala jsem je, ať si to vyřídí osobně. U některých ale právě zase pojišťovna je měla v kategorii oprávněně, ale my jako zaměstnavatelé jsme tuto skutečnost nevěděli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 8. 2011 6:51
Pani přestala pobírat invalidní důchod v roce 2007. Nyní se to zjistilo, že je za ní stále plátce stát, vina na straně zaměstnavatele. Mohu se zeptat, jaký bude postup. Jak mám vyplnit HOZ? Mám dát období tohoto roku normálně 8/2011 s datem odhlášení 1.9.2007? Hrozí nějaká sankce? Nebo spíš takto, vím, že hrozí, ale nemáte s tímto někdo zkušenost? Kdybych to nenahlásila a počkala rok, tak snad tento už ani nebudou moci kontrolovat? Nebo ji mám odhlásit k dnešnímu datu, ať ji alespoň již takto neevidují? Paní předchůdkyně to u jedné takto udělala.
Děkuji