Zrušení PP ve zk.lhůtě a nemoc - PROSÍM

• (neregistrovaný)

23. 8. 2011 11:19

Včera jsem se bohužel jednoznačného řešení naší situace nedobrala, proto moc prosím... Dne 22.8. byl zrušen pracovní poměr ve zkušební lhůtě zaměstnankyni, ta běžela za doktorem a přinesla si pracovní neschopnost s datem PN od pátku 19.8. Neschopenka vystavena 22.8. Poslední směnu odpracovala ve čtvrtek, o víkdendu čerpala dvě směny (=dny) dovolené, práce u nás probíhá v nepřetržitém směnném provozu. Teď si nejsem jistá, zda mám odeslat odhlášku na ZP a na OSSZ? Jsme povini jí vyplácet nemocenské dávky a jak dlouho? Dokonce jsem jí už udělala i výplatu, ale peníze na účet jí budeme odeslílat až začátkem září. Omlouvám se za dotaz, který je asi pro většinu z Vás triviální, ale zaměstnanci se nám nemění, nyní po dlouhé době jsme vzali nového člověka a hned je problém:-( Je přece jasné, že pokud byl zrušen PP ve zkuš. době (většinou to bývá z důvodu špatného pracovního výkonu) a dotyčný hned ten den donese neschopenku, že je to přinejmenším podivná náhoda... Zaměstnavatel v našem právním systému na to musí doplácet a ještě takové neschopné lidi finančně zabezpečovat z důvodu nemoci "za každou cenu"? Připadám si zneužitá...
    Předem moc děkuji za Vaše rady, jak se lze s tímto problémem co nejdříve srovnat.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).