Zaměstnanec v insolvenci - co nového?

• (neregistrovaný)

23. 8. 2011 11:56

Dobrý den,
    chtěla bych zjistit zkušenosti Vás, ostatních mzdovek, s insolvenčním řízením zaměstnance. Jak tu bylo již v minulosti zmíněno a na základě článku v časopisu Práce a mzda 6/2011 doporučeno, měla by si každá mzdovka hlídat svoje lidi, jestli náhodou nejsou v insolvenci - pokud jsem to tedy dobře pochopila...
    Připadá mi to celé přitažené za vlasy - proč je zákon postaven tak, že mohl soudce rozhodnout tak, jak rozhodl? Když se nad celým problémem soudný člověk zamyslí, tak mu snad musí být jasné, že sledovat třeba několik set (u nás 3.000) zaměstnanců, jestli náhodou nemají podanou insolvenci, je dost obtížné. Naopak to, že insolvenční správce by obeslal zaměstnavatele a oznámil, případně nakázal, zakázal a přikázal, je přece mnohem lepší - v lejstrech napíše, jak máme se mzdou nakládat. Protože třeba u nás se stalo, že u jednoho člověka jsme po zahájení insolvečního řízení měli dál srážet aktuální exekuci, ale deponovat, u jiného člověka jsme měli vše zastavit a vyplácet mu všechny peníze. Dva stejné případy - dvě různá řešení = zmatek, co a jak vlastně dělat u ostatních, když se náhodou dozvím, že jsou v insolvenci.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 8. 2011 11:57

lop (neregistrovaný)

... pokračování
      Pak se tady otevírá pole pro působení firem, které nabízejí sledování insolvečního rejstříku. Již nás jedna oslovila. Ale dost dobře si tedy nedokážu představit, že každý měsíc budu nějaké cizí firmě dávat k dispozici data skoro 3.000 lidí... navíc forma jakýchsi kreditů - zaplatíte peníze, ty se změní na kredity, každá akce je ohodnocena určitým počtem kreditů - kdo bude sledovat, jestli opravdu dostanu v kreditech to, co jsem si zaplatila korunama, když jsme podnik, kde si sama nemůžu fakturu zaplatit a sledovat, jde to přes 3 různá jiná odděllení, pěti lidem vysvětlit, proč to vlastně chci a k čemu to potřebuji... my si obrazně nemůžeme koupit ani tužku - doveze nám ji externí firma, ale to už je OT.
      Takže zatím děláme to, že si před uzavřením výplat projedeme v insolvenčním rejstříku lidi, kterým aktuálně srážíme exekuci. Jak to děláte Vy?
      (Omlouvám se za dlouhatánský příspěvek)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).