DPP,DPČ a ukončené přídavky

• (neregistrovaný)

23. 8. 2011 13:57

Dobrý den, končím rodičák a hledám zaměstnání. Bohužel z důvodu nemoci dítěte musím hledat zkrácený úvazek. Pokud uzavřu DPP a DPČ a nedosáhnu minim.mzdy, musím si platit ZP a SZ? Podotýkám, že nemám nárok na přídavky. Byla jsem do 7-mi let věku z důvodu nemoci doma s dítětem. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 8. 2011 14:37

jana h (neregistrovaný)

Re: DPP,DPČ a ukončené přídavky
      zřejmě tedy už nepatříte do kategorie, který nemusí dodržet minimální vyměřovací základ - to jen kdybyste pečovala o dítě do 7 let nebo aspon o dvě děti do 15 let

tedy v tom případě musíte odvést alespoň pojištění z minimální mzdy 8000,- tedy 13,5 % na ZP to je 1080,- kč
      DPP nedoporučuji, protože tam není povinnost odvádět ZP ani SP,takže byste byla samoplátce a ZP musela odvést 1080, SP byste povinné neměla, ale jednou by vám to chybělo, protože by se vám nepočítaly odpracované roky do důchodu.
      Takže nejlépe DPČ nebo klasický PP na zkrácený úvazek s tím, že zaměstnavatele informujete, že jiné příjmy nemáte a on vám strhne minimální pojistné.

Dobrý den, končím rodičák a hledám zaměstnání. Bohužel
      >z důvodu nemoci dítěte musím hledat zkrácený úvazek.
      >Pokud uzavřu DPP a DPČ a nedosáhnu minim.mzdy, musím si
      >platit ZP a SZ? Podotýkám, že nemám nárok na přídavky.
      >Byla jsem do 7-mi let věku z důvodu nemoci doma s
      >dítětem. Děkuji

• 23. 8. 2011 15:56

xJ (neregistrovaný)

Re: DPP,DPČ a ukončené přídavky
      nepatříte náhodou do této kategorie?
      Stát je plátcem pojistného prostřednictvím státního rozpočtu za tyto pojištěnce:
      osoby, které jsou závislé na péči jiné osoby ve stupni II (středně těžká závislost) nebo stupni III (těžká závislost) anebo stupni IV (úplná závislost)11), a osoby pečující o tyto osoby, a osoby pečující o osoby mladší 10 let, které jsou závislé na péči jiné osoby ve stupni I (lehká závislost),

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).