Re: Rozvaha ř.84 jiný než Výsledovka ř.6
Co obratovka sedí vám ?
>Dobrý den, prosím o pomoc, pro finanční analýzu pro
>banku mám vyjet výkazy k 30.6.2011, ale když vyjedu v
>plném rozsahu, tak mi nesedí HV za aktuální období v
>rozvaze a výsledovce. Prosím máte někdo nápad čím to může
>být?
>Děkuji předem za odpověď.
Ta ano, je tam rozdíl nějakých 205Kč, ale rozdíl mezi výsledovkou a rozvahou v řádcích je 54 000!
>Co obratovka sedí vám ?
>
>
>
>
>>Dobrý den, prosím o pomoc, pro finanční analýzu pro
>>banku mám vyjet výkazy k 30.6.2011, ale když vyjedu v
>>plném rozsahu, tak mi nesedí HV za aktuální období v
>>rozvaze a výsledovce. Prosím máte někdo nápad čím to
>>může
>>být?
>>Děkuji předem za odpověď.
a v rozvaze A= P ??? třeba je ta částka cca 54 tis připsána na jiný ř.
Ta ano, je tam rozdíl nějakých 205Kč, ale rozdíl mezi
>výsledovkou a rozvahou v řádcích je 54 000!
>
>>Co obratovka sedí vám ?
>>
>>
>>
>>
>>>Dobrý den, prosím o pomoc, pro finanční analýzu pro
>>>banku mám vyjet výkazy k 30.6.2011, ale když vyjedu v
>>>plném rozsahu, tak mi nesedí HV za aktuální období v
>>>rozvaze a výsledovce. Prosím máte někdo nápad čím to
>>>může
>>>být?
>>>Děkuji předem za odpověď.
Dobrý den, zkuste ji vyjet analytickou hlavní knihu a podívat se, zda na některém z účtů je jako zůstatek ten Váš rozdíl. Může se stát, že při přidání nového účtu se opomene tento účet zadat tak, aby se započítával do výkazů. Nebo ještě koukněte na účet 395 - při zápočtech se občas stane, že jsou zaúčtovány na stejné účta a pak to taky nesedí.
Být váma, tak nejdříve vypátrám rozdíl v obratovce, tím způsobem, že vyjedete postupně obratovky k určitým datům a tak zjistíte , kdy se stala chyba 205,- Kč. Teprve potom bych hledala rozdíl ve výkazech. Ze všeho nejdřív bych tu částku projela vyhledávačem v účetním deníku, jestli to není jen jeden účetní případ, ale zřejmě to bude spíš stav nějakého účtu k datu ke kterému to vyjíždíte
Já měla také rozdíl a bylo to DPH, které převádím z měsíce (kde mám náklady) na druhý měsíc (dle data přijetí fa) přes nové účty, které jsem si zadala, ale chyběly v rozvaze. A zjistila jsem se to právě tím, že jsem si vyjela hlavní knihu a šla po účtech, šlo to rychle...
Moc děkuji Janám i K5, prověřím vše, zápočty i nové účty. To jsem si mohla udělat sama tím novým účtem, zatím jsem našla pár perliček, že u některých částek je MD i D je stejný účet, ale to mi to neřeší, převzala jsem si účto a hned taková pikoška. Hezký den, nechám si kontroly na večer
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
24. 8. 2011 10:08
Dobrý den, prosím o pomoc, pro finanční analýzu pro banku mám vyjet výkazy k 30.6.2011, ale když vyjedu v plném rozsahu, tak mi nesedí HV za aktuální období v rozvaze a výsledovce. Prosím máte někdo nápad čím to může být?
Děkuji předem za odpověď.