Re: zrušení osvč a DzP
>Dobrý den,
>
>k 31.8. bude ukončena činnost OSVČ (zároveň je
>zaměstnán, takže soc a zdr bude zaplaceno a nepodepsal tam
>prohlášení, od prosince jde do důchodu)
>Jak je to s podáním daňového přiznání a přehledů va
>SSZ a VZP? Jsou tam nějaké dřívější termíny nebo platí
>do 31.3.2012?
Daňové přiznání i přehledy na OSSZ a zdravotní pojišťovnu podá podle mě v normálních termínech, stejně tak i doplatí pojištění a daně.
>V jaké výši si uplatní odečet na poplatníka -
>předpokládám že poměrem za 8 měsíců a na zbývající může ještě
>podepsat prohlášení u zaměstnavatele.
Odečet na poplatníka si uplatní v řádném daňovém přiznání za celý rok. Takže za 12 měsíců. Prohlášení mohl mít podepsané u zaměstnavatele od začátku roku. Prohlášení nesmí být podepsáno u dvou zaměstnavatelů současně, ale jako OSVČ se přece žádné prohlášení sám sobě nepodepisuje.
>K jakému datu mám zrušit bankovní účet a co s
>fakturou, která bude určitě uhrazena až po nahlášeném
>zkončení? Stav bankovního účtu budu považovat k 31.8. a to co
>přijde potom, tak už se mi nikde nepromítne a
>neuhrazenou fakturu normálně zdaním?
Vygooglujte si
ukončení živnosti podání daňového přiznání
je tam plno článků
Zvážili jste nahlášení podnikání OSVČ jako vedlejší činnost a ukončení až k 31.12.2011?
>Moc děkuji za pomoc, případně další rady.
>
>Janina99
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
24. 8. 2011 16:43
Dobrý den,
k 31.8. bude ukončena činnost OSVČ (zároveň je zaměstnán, takže soc a zdr bude zaplaceno a nepodepsal tam prohlášení, od prosince jde do důchodu)
Jak je to s podáním daňového přiznání a přehledů va SSZ a VZP? Jsou tam nějaké dřívější termíny nebo platí do 31.3.2012?
V jaké výši si uplatní odečet na poplatníka - předpokládám že poměrem za 8 měsíců a na zbývající může ještě podepsat prohlášení u zaměstnavatele.
K jakému datu mám zrušit bankovní účet a co s fakturou, která bude určitě uhrazena až po nahlášeném zkončení? Stav bankovního účtu budu považovat k 31.8. a to co přijde potom, tak už se mi nikde nepromítne a neuhrazenou fakturu normálně zdaním?
Moc děkuji za pomoc, případně další rady.
Janina99