Re: Čerpací stanice a hmotka_ujíždějící
tak jí přetlumočte, že ujetí řidiče bez placení je krádež, nikoliv zavinění škody zaměstnancem, na toto se žádná"hmotka" nevztahuje, zam-tel je obyč. gauner, který odírá pracovnice na čerpadle.Podmínkou by ale mělo být oznámení na Policii ČR, zajistit kamerový záznam a předat věc k šetření, pokud PČR nezjistí pachatele, věc usnesením odloží, toto zašle oznamovateli a to by měl být doklad do účta.Pokud dle přečtené SPZ zjistí, měla by to dotáhnout až ke konci tr.řízení, pachatel by měl být zjištěn, potrestán a škodu nahradit. Prvotní problém je všude stejný, jeden zaměstnanec musí zajistit platby, hlídání kamer atd., na více lidí nejsou peníze, protože majitel šetří a vo tom to je.
Re: Čerpací stanice a hmotka_ujíždějící
děkuji, pájo, za názor. Ano, takto by to mělo být, ale praxe je bohužel jiná. Ta krádež se mi líbí, to mění situaci - neuměla jsem to "uchopit". Navíc kamarádka se cítí vinna!! a nevzala si denní žold od vedoucí (je tam zatím načerno, takže jí peníze dává na ruku - to už ani nekomentuji), protože "jí" ujel, ale to už je zase jiná "písnička" - to už je myslím problém mé kamarádky a jejího sebevědomí. škoda jen, že se neozval někdo, kdo má přímou zkušenost z benzínek, je nasnadě, že takhle to asi bude fungovat ve vícero případech :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
25. 8. 2011 8:11
Dobrý den, ráda bych se optala na vaši zkušenost, zda účtujete čerpací stanice nebo máte známé, kteří tam pracují. Kamarádka nastoupila na benzínku a mě zarazilo to, že když ujede řidič s natankovanou nádrží, musejí "čerpadlářky" hradit ze svého. Přitom benzínka nemá žádné zabezpečení (závory) ani kamerový systém. Jak pak může zaměstnankyně zabránit tomu, aby jí někdo neujel, když je v obchodě, kde zároveň prodává a přijímá a vydává peníze ...? V obchodě byla fronta těch, kteří platili benzín, takže musela být přítomna a v tu dobu ujel onen "šikula". Také jsem se dozvěděla, že čerpadlářky na "její" pumpě dávají do kasičky spropitný a z toho částečně tato "manka" hradí. To mi rozum nebere. Asi je to běžné ...? Jakou prosím máte zkušenost vy, děkuji za každý podnět. PS Chápu, že se šéf "jistí" jejich tzv. hmotkou za to, aby nenechaly ujet třeba svého známého, ale prostě mi to přijde neadekvátní. Nevím. Ráda bych proto kamarádce přetlumočila jiné postřehy z praxe. Moc děkuji.