Re: Prokurista - snížení pravomoce
>>Dobrý den,
>>nevíte prosím někdo, jak snížit pravomoce prokuristy?
>>Smí jednat za firmu samostatně a já potřebuji, aby
>>směl jednat pouze společně s jedním z jednatelů.
>>Myslela
>>jsem, že bych svolala mimořánou valnou hromadu, kde
>>by
>>se to odsouhlasilo a podala si asi nějakou žádost na
>>soud? Je to tak správně? Děkuji
>
>a k čemu Vám vlastně bude prokurista, který nesmí
>jednat samostatně, tak ho odvolejte,ať si jedná sám
>jednatel a je po problému.
>obch.z. § 14/1 - podnikatel prokurou zmocňuje ke všem
>PÚ, k nimž dochází při provozu podniku....
no ono je to tak, že firma byla vytvořena jako pobočka mateřské zahraniční společnosti. Máme dva jednatele, kteří smějí jednat pouze společně, ale protože fyzicky tu je jen jeden, tak bylo těžké cokoliv vůbec dělat. Proto se vytvořil prokurista, teď se ale zase mateřské spol. nelíbí, že smí jednat samostatně..takže bych potřebovala, aby jednatel a prokurista směli jednat společně..protože oba jsou v ČR..
podle mého názoru by se musela změnit společenská smlouiva(zakl.listina), kde by se uvedl jiný způsob jednání jménem společnosti- jedná vždy jednatel a prokurista společně, podepisují rovněž oba společně a toto by se muselo nechat zapsat do OR po výmazu souč. stavu, kdy jednají a podepisují společně dva jednatelé.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
25. 8. 2011 14:46
Dobrý den,
nevíte prosím někdo, jak snížit pravomoce prokuristy? Smí jednat za firmu samostatně a já potřebuji, aby směl jednat pouze společně s jedním z jednatelů. Myslela jsem, že bych svolala mimořánou valnou hromadu, kde by se to odsouhlasilo a podala si asi nějakou žádost na soud? Je to tak správně? Děkuji