Žaloba o výživné, prosím poradí někdo?

• (neregistrovaný)

28. 8. 2011 12:12

Dobrý den,

prosím Vás o radu. S bývalou manželkou jsem se před rozvodem mimosoudně dohodli, (což máme sepsáno v dohodě, která se přikládala k rozvodu), že budu přispívat na své nezletilé dítě měsíčně 3tisíce Kč a že jsme majetkově vyrovnáni. Dohoda zněla (bohužel již jen ústní,nemáme již nikde sepsáno), že budu i nadále platit polovinu hypotéky, kterou jsme společně měli a to že bude bráno jako splátka výživného, což bohužel ale nemáme nikde sepsáno a ani mezi sebou. Před pár dny jsem obdržel od soudu, že mě žaluje za neplacení výživného a to již od ledna 2011 do července a že mám zaplatit na uvedený účet 21tisíc. Do 15-ti dnů mám podat vyjádření. Je vůbec nějaká možnost se proti tomuto bránit,když máme pouze ústní dohodu mezi sebou? Či zažádat si o splátkový kalendář?
    Tím, že nemáme soudem stanovené výživné, mám šanci si zažádat o snížení výživného na sociálce, nebo musím nejprve podat k soudu Návrh na stanovení výživného? Lze toto podat zároveň s vyjádřením, které musím do těch 15-ti dnů doručit? Prosím o radu a předem moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).