Re: Chybně vystavená příjemka
Nevím zda jsem vás dobře pochopila, ale nevidím problém pokud se jedná o stejný "materiál". Účel přece znáte (zádáváte), až při výdeji.Příklad třeba pneu mám na jedné kartě - výdám prodej 504, vlastní spotřeba 501 a pro dar 543 - neni žádný důvod zakládat jiné karty pro stejný druh.
Re: Chybně vystavená příjemka
Myslím si, že rušit výdejky a opravovat faktury je nesmysl. Prostě se stala chyba. Možná bych si k výdejkám udělala poznámku, že se jedná vlastně o jinou kartu. Inventurou si potom srovnáte stavy na kartě. Můžete zbytek z karty převést na správnou kartu a pak prodat. U nás se běžně stává, že se referent nákupu splete a zboží přijme na jinou kartu, já to samozřejmě zjistím až když mi třeba chybí množství pro výdej na fakturu a pátrám proč, ale to už uběhnou třeba dva měsíce. Nic s tím neudělám. Zboží vyfakturuju "ručně", ne ze skladu, ale už ho bohužel neodepíšu z karty.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
29. 8. 2011 17:52
Dobrý den,
udělala jsem chybu při naskladnění zboží. Surovinu téhož názvu, ale pro jiný účel, jsem naskladnila na jinou kartu. Od té doby jsem vystavala celou řadu výdejek na tuto kartu. Kdybych chtěla příjemku opravit, musela bych všechny tyto výdejky a k nim patřící faktury vydané zrušit a opravit. Část chybně naskladněné suroviny se bude prodávat příští měsíc. Mám tedy počkat, až se surovina z chybné karty vyskladní a bude to v pořádku nebo mám opravit všechny výdejky, faktury vydané a chybnou příjemku nebo mám snad provést nějakou interní výdejku, surovinu vyskladnit a pomocí příjemky správně naskladnit? Vážně nevim, co bude nejlepší.