Hlavní navigace

Neproplacená náhrada mzdy

  • (neregistrovaný)

    31. 8. 2011 6:03

    Dobrý den,potřebovala bych poradit.Přítel pracoval u zaměstnvatele,který mu na základě pracovní smlouvy měl přidělovat práci (5dní v týdnu, 8hodin denně).Bohužel skoro celý červenec neměl pro něho práci a proplatil mu pouze 5dní + svátky.V tomto měsíci si tedy ústně požádal o dovolenou na jeden týden,ale ani ta mu nebyla proplacena ve výplatní pásce.Poslali jsme tedy zaměstnavateli doporučený dopis s žádostí o doplatek mzdy §208 zák.práce a on odpověděl,že prý svévolně opustit zaměstnání na dobu 3týdnů,což ale není pravda.Ještě mu připočítal zdravotní pojištění,jako kdyby čerpal neplacené volno za tyto 3 týdny o které si nežádal.Co s tím můžeme dál udělat? Samozřejmně spolu rozvázali prac.poměr dohodou.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 8. 2011 10:36

      Kara (neregistrovaný)

      Re: neproplacená náhrada mzdy
      Tak to je blbé. Má přítel svědky, že chodil do práce, ale zaměstnavatel mu žádnou nepřiděloval? Nebo má přítel od zaměstnavatele potvrzeno, že není práce a že mohl zůstat doma? Má podepsanou dovolenku od zaměstnavatele?
      Vše je zřejmě jen ústně, přítel do práce nechodil a zaměstnavatel mu to teď vykázal jako neomluvenou absenci (nebo mu to možná vykázal jako neplacené volno, i když si o něj nežádal).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).