Re: Ukončení PP § 52 c) a nemocenská -sp
Právě podle tohoto § se prodlužuje, přečtěte si ten odstavec pořádně. Pokud nemoc trvá ještě 31.8., tak výpovědní doba přece uplynula v ochranné době a tudíž se prodlužuje.
Re: Ukončení PP § 52 c) a nemocenská -sp
No tak já mám v poznámkách ze školení JUDr. Šubrta a taktéž Jakubky poznámku - Pokud ochranná doba PŘESÁHNE výpovědní dobu, pracovní poměr skončí uplynutím části výpovědní doby po skončení ochranné doby. Tedy pokud nemoc končí posledním dnem výpovědní doby - neprodlužuje se, pokud přesahuje - prodlužuje se.
Naštěstí jsem toto nikdy nemusela řešit, ale štve mne, že co právník, to jiný názor.
Re: uplynutí výp.doby - VH?
nojo, právníci řekli, pokud přesáhne a ZP stanoví, "pokud by výp.doba měla uplynout v ochranné době, ochr. doba se nezapočítává". Výp. doba dle dotazu končí 31. a tento den je posledním dnem PN, čili tento den je ještě zam-nec v ochr. době.
Počkáme na znalejší a zkušenější.
Re: uplynutí výp.doby - VH?
To jo, to taky dělám, tisknu si jen vyjádření právníků a mám několik složek, kde v případě potřeby hledám - přijetí, skončení, atd. občas to protřídím, abych nebyla jako ti, co ještě nepostřehli, že je nový ZP několik let. No a ty komentáře občas taky odporují tomu, co hlásají jiní právníci, např. z mé zkušenosti se málokdy shodnou citovaní Šubrt a Jakubka. A pak když mi přijde od nadřízených kontrola, tak se modlím, aby jeli podle výkladů stejného právníka jako já.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 8. 2011 9:27
Zaměstnanec obdržel dne 20.6.2011 výpověď podle § 52 písm. c) ZP. PP mu má tedy skončit 31.8.2011. On je však od 27.6.2011 stále na neschopence. Kdy mu tedy skončí pracovní poměr, jestliže kontrolku přinese k 31.8.2011 ukončenou ? V případě, že nebude trvat na prodloužení PP - musí toto být učiněno písemně - napíše se do zápočtového listu, že netrvá na prodloužení ? Děkuji moc všem za pomoc.