Re: Kód u VZP
Tak zase nejsem moc moudrá: Je to P i F? Koukala jsem níže, kde na podobnou otázku odpovídala "jasná" že jen kódem F. Prosím mzdové jak to tedy je? Moc děkuji.....
Přišel zaměstnanec přihlásíte P, proč byste měla nahlašovat ještě
F - ukončení nezaopatřenosti dítěte?
Něco jiného by bylo, když by u vás byl zaměstnán ještě v době studia, tedy v době, kdy je za něho plátcem ZP stát a měla jste ho přihlášeného P, G, potom byste po skončení statusu studenta
použila:
Ukončí-li student střední nebo vysokou školu, nahlásí zaměstnavatel kódem „F" ukončení povinnosti státu platit za něj pojistné dnem ukončení nezaopatřenosti dítěte (nezaopatřenost se posuzuje podle zákona č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů).
Minulý měsíc jsem řešila stejnou situaci. Na ZP mi řekli, že škola nemá povinnost odhlšovat studenty ( to by měl na ZP nahlásit sám student, jenže většinou na to zapomínají). Takže kód by měl být F a P. Ano, níže jsem napsala jenom F, brala jsem, že P je automaticky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 8. 2011 11:53
Dobrý den, prosím jakým kódem přihlásím na VZP zaměstnance - jeho první zaměstnání po ukončení střední školy.
Je to P a F, nebo jen F. Mockrát děkuji.....