Lze předejít penále od zdr.pojišťovny?

• (neregistrovaný)

1. 9. 2011 7:20

Dobrý den, kontrolou z VZP jsme zjistili, že jsme vedli jednoho zaměstnance ve mzdovém SW u nich, ale zatím byl pojištěn u OZP. Pojistné jsme tedy 1,5 roku posílali do jiné pojišťovny. Hned po zjištění jsme poslali opravné přehledy a dlužné pojistné OZP, VZP nám přeplatek do měsíce vrátila.
    Už je to 3 měsíce, OZP se zatím neozvala. Potřebuji poradit, jak postupovat, aby nám případné penále bylo odpuštěno, případně alespoň zkráceno. Mám OZP kontaktovat dopisem a podat vysvětlení - dodat protokol od VZP jako důkaz? Co byste mi v této situaci poradili vy?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 9. 2011 7:25

jarda39 (neregistrovaný)

Re: Lze předejít penále od zdr.pojišťovn
      Zavolejte jim a uvidíte co Vám řeknou.
      Pokud Vám dají penále, tak můžete napsat žádost o prominutí penále.

• 1. 9. 2011 10:12

s (neregistrovaný)

Měli jsme stejný případ, penále jsme nedostali, protože platba odešla i když k jiné pojištovně, tak to brali. Jinak pojištovna se na toto sama neozývá, pokud jste to srovnali, nechala bych to být, až k vám přijde kontrola, jen u mezd mějte poznámku.nikdy nic k tomuto neřekli a že kontrol jsem měla fůru.Jinak můžete také navyšit příště odvody a nebo ponížit,nemusíte posílat přímo dlužné platby zvlášt.

• 2. 9. 2011 8:49

Maxx (neregistrovaný)

Loni stejný případ - taky se asi 2 roky posílaly peníze do jiné ZP. Penále bylo vyměřeno, odvolali jsme se, napsali vysvětlení a penále bylo téměř celé odpuštěno. (jednalo se o jinou ZP)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).