Exekuce - prosím výpočet

• (neregistrovaný)

1. 9. 2011 15:55

prosím o výpočet exekuce
    čistá mzda 7067.-
    daňové zvýhodnění na dítě si uplatňuje jeho manželka - synovi je 18 a studuje - nevím zda to má něco s exekucí společného.
    nevím zda ještě potřebujete vědět nějaký údaj
    Exekuce je nepřednostní. děkuji Ráďa

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 9. 2011 16:18

RenataH (neregistrovaný)

Re: exekuce - prosím výpočet
      Tak z takové mzdy ženatému zaměstnanci s dítětem nic strhnout nemůžete.
      Nezabavitelné částky jsou vyšší než čistá mzda.

• 1. 9. 2011 16:35

Ráďa (neregistrovaný)

hm tak to je dobrý, co dál
      zkoušela jsem to ve výpočtech na internetu a tam mě vyšlo 136Kč a tak jsem chtěla vědět, jak se k tomu dopátrat.To vyživované dítě znamená, že stále ještě studuje????je tam nějaká věková hranice?
      Promiňte začínám a zrovna ještě toto
      Ještě jeden dotaz ten syn ukončil 4-leté studium po 3 letech - tedy normálně školní rok a teď v září nastoupil na jinou školu.Může si matka uplatnit daň. zvýh. na dítě i za prázdniny? tím že skončil 30.6.2011, byl ještě studentem i o prázdninách?
      děkuji

• 1. 9. 2011 20:14

RenataH (neregistrovaný)

Ve výpočtech na internetu jste zřejmě zapomněla zadat, že má manželku. Když zadáte manželku, musí vám vyjít 0.
      7067-5326(nezabavitelná č. na zaměstnance)-1331,50 (nezab.č. na dítě)- 1331,50 (nezabav.č. na manželku)
      Zkuste se podívat na občanský soudní řád zde na liště, ten budete k exekucím potřebovat. Ano,vyživované dítě je to, které je povinen vyživovat, tj. studující ano.
      Co se týče daňového zvýhodnění matky, dle mého názoru nárok je i za prázdniny, protože nastupuje na další školu ihned po skončení jedné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).