Dotaz na reklamaci

• (neregistrovaný)

3. 9. 2011 21:15

Dobrý den, když reklamuju notebook 2x a to pokaždé s úplně stejnou vadou, můžu při třetí reklamaci žádat odstoupení od smlouvy. Když o to požádám, musí to prodejce uznat, nebo si při té třetí reklamaci může notebook ještě otestovat? Když se vada projeví, uzná mi to, když se neprojeví, neuzná mi to. Nebo si při třetí reklamaci už já můžu říct, co chci a prodejce to musí udělat?

Děkuji.

Popřípadě - kdyby si to otestovali, vada se neprojevila, vrátili by mi to a já bych tam s tim zašel znovu (počtvrté) potom už mi musí bez testování vrátit peníze, nebo ne? Já totiž mám takovou blbou vadu, která se projevuje z ničeho nic a nechci, aby se to táhlo do doby, kdy mi skončí záruka a já bych byl bez peněz a s notebookem na vyhození.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 9. 2011 23:06

Karl_von (neregistrovaný)

Re: Dotaz na reklamaci
      Martine, část odpovědi naleznete v tomto paragrafu:

Zákon o ochraně spotřebitele ve svém § 19 odst. 3 stanovuje:
      "Prodávající nebo jím pověřený pracovník rozhodne o reklamaci ihned, ve složitých případech do tří pracovních dnů. Do této lhůty se nezapočítává doba přiměřená podle druhu výrobku či služby potřebná k odbornému posouzení vady. ..."
      Všimněte si hlavně poslední věty. Z toho plyne a dopis z ČOI mi to potvrdil, že v případě takových závad má prodejce právo si to otestovat.
      A mohu Vám říct, že že náhodně se projevující závada je to nejhorší pro spotřebitele, co může být.

• 3. 9. 2011 23:10

Martin P. (neregistrovaný)

Tak ona se ta závada projevuje sice náhodně, ale ne po dlouhé době, jenže těžko jim můžu nařizovat, aby ten notebok zapínali v 8 ráno a nechali ho tak do 8 večer běžet a takhle každej den. Ta závada by se jim určitě projevila, jenže to těžko budou takto dělat.

• 4. 9. 2011 20:50

Karl_von (neregistrovaný)

Ono nejde o nařizování, ale závadu jim popište a pokud je to tak jak říkáte, tak by se měla projevit i jim.
      Jinak doporučuji se zmínit o soudním znalci, že si případně necháte od něho vypracovat posudek na závadu.

• 4. 9. 2011 20:54

Martin P. (neregistrovaný)

No nad soudnim znalcem jsem taky přemýšlel, jenže tomu se ta závada také projevit nemůže a potvrzení mi asi nevystaví jen proto, že jsem mu to řekl. A dávat peníze za posudek, který by ve výsledku nic neprokázal se mi nechce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).